Tjäna pengar medan du backpackar

Att vara på resande fot är underbart och ibland så vill man bara stanna längre än vad budgeten tillåter. Då kan det vara bra att veta vilka möjligheter som finns för att tjäna pengar medan man är på vift. Här får du en lista med förslag kring olika sätt som du kan göra det på.

1. Au Pair 

Har du tidigare erfarenhet och goda recensioner från tidigare arbetstillfällen så kan vara både enkelt, smidigt och lukrativt att jobba som Au Pair i ett månader medan man är utomlands.

2. Jobba på kryssningar

Öppna hav, arbete och en betald resa utomlands. Att jobba på kryssningar eller mindre båtar världen över är ett utmärkt sätt att resa på om man inte är en landkrabba.

3. Gatuartist

Kan du spela något instrument, dansa, sjunga eller något liknande som kan underhålla andra? Varför inte prova att lägga ut en hatt på gatan och sedan börja uppträda? På vissa håll i världen så kan man tjäna bra med pengar på det eller åtminstone dryga ut budgeten med matpengar.

4. Blogga

Att starta en blogg behöver inte vara kostsamt eller ta en massa tid, men det kan det ju givetvis göra. Dela den med nära och kära och förhoppningsvis så sprider den sig. Lägg sedan in reklam och marknadsför olika bolag så kan du helt plötsligt ha hittat en inkomstkälla som passar perfekt på resande fot.

5. Översätt menyer

Ja man kan faktiskt tjäna pengar på att översätta menyer. Det är inga stora summor det handlar om per gång men du kan ju få en gratis måltid och en slant i fickan om det vill sig väl. Fråga på lokala restaurangen och se vad som sker.

6. Jobba på en gård

Med bland annat Work Away så kan du hitta betalt arbete på olika gårdar världen över. Det kan vara allt ifrån lättare jobb till fysiskt krävande jobb men man brukar åtminstone få skälig lön för arbetet.

7. Fiverr

Genom Fiverr så kan i stort vem som helst hitta enklare arbeten att utföra. Om du har erfarenhet inom grafisk utveckling eller programmering så kan det bli en digital guldgruva för dig medan du reser.

8. Bli en guide

Genom sidor som TourHQ så kan du bli en lokal guide för andra resenärer. Ett perfekt tillfälle att träffa andra resenärer och förbättra någons resekvalitet samtidigt som du själv tjänar en slant för jobbet. En perfekt kombination.

9. Investera

Det kanske inte är det första alternativet man tänker på men att investera medan man reser kan gå väldigt bra ihop. Se bara till att du aldrig investerar pengar som du inte har råd att förlora eller kan klara dig utan. Du kan läsa mer om långsiktigt investerande på Ihållande Investeringar.

10. Jobba med gäster

Bor du på ett awesome hostel? Fråga om det behövs hjälp på något sätt. Du kan få gratis sovrum och möjligtvis även en lön som tack för hjälpen. Hostel brukar ofta behöva hjälp på olika sätt så var inte rädd för att fråga!

11. Betalda undersökningar

Det finns massor med sidor som har undersökningar som du kan få betalt för att fylla i. Vissa av sidorna är inte pålitliga men hittar du en bra med bra utbud så ge det en chans! Du kan läsa mer om det på Elitesurveysites.com

12. Fotografera

Fotografera mera! Sälj dina fotografier! Är du bra på det du gör så kan du erbjuda restauranger, hotell, hostel eller andra etablissemang ett par bilder för en rimlig summa. Du kan även sälja bilderna på nätet, läs mer under punkt #17.

13. Jobba från datorn

Telefonförsäljning? Customer service? Mötesbokare? Det finns många möjligheter för dig som är redo att skippa lite semester för arbete. Att jobba på resande fot kan göra så att du aldrig behöver åka hem om du inte vill. Sådana jobb kan du hitta hos Upwork som du kan läsa mer om under punkt #19.

14. Recensera allt du kan hitta

Erbjud olika affärsverksamheter att skriva en recension på internet, möjligtvis något socialt media. Det är inte så välbetalt men har du tur kan du åtminstone få en gratis natt på ett hotell eller något dylikt.

15. Sociala Media

Går det verkligen att tjäna pengar via sociala media? Eh ja! Men det kan ta tid att komma dit. Sidor som bland annat Tomoson.com öppnar upp möjligheter för dig att tjäna pengar på dina sociala media. Det gäller ju givetvis att ha en del följare också men det fixar du säkert med dina härliga semesterbilder!

16. Sälj hantverk och konst

Om uppträdanden på gatan inte är någonting för dig så kanske du ska prova på att knåpa ihop något armband eller något konstverk? Sätt dig sedan vid en vältrafikerad gångbana och se vad som händer! Många hjälper gärna resenärer genom att köpa deras konstverk.

17. Sälj foton på nätet

Sälj dina fotografier på nätet genom sidor så som AlamySmugMug & ShutterStock. Det finns mångt fler olika sidor där du kan marknadsföra och sälja dina foton till både privatpersoner och företag.

18. Jobba som lärare

Skaffa dig en TEFL-certifiering och ge dig ut i världen som lärare! Ett underbart sätt att både resa och samtidigt ge något tillbaka till landet som man upptäcker. Passar givetvis bäst för expats då man binder upp sig på olika långa kontrakt på olika platser.

19. Upwork

Upwork.com är en hemsida där frilansare kan hitta företagare eller olika projekt att arbeta med. Vill du till exempel jobba som översättare så är det här ett utmärkt ställe att hitta dina första kontakter på. Ingen tidigare erfarenhet behövs men man får då börja med lågt betalda jobb och arbeta sig uppåt. Kan bli ett utmärkt komplement till resekassan.


Har du provat något av alternativen eller måhända andra sätt att försörja dig på under resan? Kommentera gärna och berätta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.