Världens bästa och sämsta flygplatser

Har du någonsin varit på en flygplats och tänkt att ”hur kan det här stället ens vara öppet?”. Eller har du någon gång varit på en flygplats och inte velat åka därifrån för att allting fungerade så bra? Då kan du ha varit på någon av flygplatserna i inlägget.

Enligt onlineresebyråerna Travellink och Edreams Odigeos, som årligen gör en undersökning med resenärer, så har Singapore världens bästa flygplats. Changi Airport sägs ha allting och lite mer!

Det är också femte året i rad som Changi utses till världens bästa flygplats av det brittiska konsultbolaget Skytrax. Man verkar alltså ha hittat ett riktigt bra och vinnande koncept för resenärernas trivsel.

50 000 resenärer har tillfrågats om sina åsikter kring bland annat shopping, restauranger, vänthallar under 2017.

Kastrup hamnade på fjärde plats. Klart mycket bättre än förra året då den hamnade på 25:e plats. 25:e plats kneps i år av Arlanda som med andra ord har en hel del förbättringsmöjligheter.

Det är ju väldigt viktigt att en flygplats har klar och konkret information som man snabbt kan ta del av så att man slipper slösa tid på att irra runt i onödan.

Har man bråttom till flyget så vill man verkligen inte behöva vänta i en kö hos något informationscenter för att få reda på var man ska ta vägen. Vi får se om Arlanda till exempel tar till sig av listan och gör några förbättringar tills nästa år.


Världens bästa flygplatser 2017

 1. Singapore Changi Airport
 2. Zürich Internationella
 3. Istanbul Atatürk International Havalimani
 4. Köpenhamns flygplats
 5. Franz Josef Strauss, München
 6. Düsseldorf International
 7. Frankfurt International
 8. Adolfo Suárez Madrid
 9. Fiumicino Airport, Rom
 10. Heathrow, London

Världens sämsta flygplatser 2017

 1. Mohamed V, Marocko
 2. Ciampino, Rom
 3. Tegel, Berlin
 4. Schoenefeld, Berlin
 5. Luton International, England

Har du besökt någon av flygplatserna?

Håller du med om rankningen eller hur skulle din lista se ut? Kommentera gärna och berätta!

4 kommentarer

 1. Har inte varit på Changi men håller utan tvekan med om Zurich, Köpenhamn och Istanbul i toppen! Besökte fyra flygplatser igår men ingen av dom var med på denna lista: Tokyo, Nagoya, Helsingfors och Oslo. I topp bland dom rankar jag Helsingfors och i bott hamnar Tokyos Haneda, herregud vad rörigt, alla skyltar på japanska och blev runt skickad tre gånger till fel incheckningsdisk – och det är ju härligt när man har 30 minuter på sig till nästa boarding haha.

 2. Changi ÄR verkligen världens bästa flygplats! Där blir det minsann aldrig långtråkigt och allting flyter på smidigt. Singapore bjuder verkligen på mycket, och flygfältet kan lätt räknas som en av sevärdheterna. Så lyxigt, så intressant, så vackert och så roligt! Önskar att jag hade kunnat tillbringa mera tid där, haha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.