Snart dags för Songkran i Thailand

När Thaiarna firar nyår så gör man det ordentligt. Tanken är att fira in nyåret ren och full av glädje. Vilket sätt kan vara bättre att göra det på än med ett massivt vattenkrig?! Har du upplevt Songkran? Om inte så är det säkerligen något att ha med på bucket listen!

Mellan 13:e och 15:e april så firar man in det Thailändska nyåret. Songkran, som på Thai heter Rot Nam Dam, är en tid för glädje och fest i hela landet.

Firandet sammanfaller med början på våren och regnperioden i Thailand.

Kort och gott så går hela landet samman för att ha ett massivt vattenkrig. Du kan förvänta dig oerhört många glada skratt och en fest utan dess like. Men kom ihåg att ta det lugnt med alkoholen!

Undvik trafiken under Songkran, det beräknas att dödstalen i trafiken dubblas(!) under Songkran.

Kom även ihåg att respektera lokala seder, spring inte runt topless bara för att det är vattenkrig. En brittisk backpacker blev arresterad för just det i Chiang Mai 2016.

Köp en vattentät väska, eller lämna dyrbarheterna hemma, så att du kan ha dina tillhörigheter trygga under vattenkrigets gång. Det vore ju surt om mobilen blev vattenskadad mitt i alla roligheter!

På vissa platser så firas Songkran olika länge. I Chiang Mai på vissa håll så håller man på i nästan en månad medan man i Pattaya och Phuket har en veckas långt vattenkrig. I Hua Hin håller man på i cirka tre dagar.

Det här nyåret är något av det roligaste som jag, Stefan, någonsin har upplevt och jag kan varmt rekommendera det till alla backpackers som är ute på vift i Asien. Vattenkriget är något som du säkerligen aldrig kommer att glömma bort, ett minne för livet!

Så om du också ska ut och fira Songkran i år, ha det superroligt och kom ihåg att respektera lokala seder!Booking.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.