Myten om att resa själv

När man ska ut och backpacka på egen hand så får man ofta höra ”men hur ska du orka vara själv i flera månader?”. Det är ett väldigt vanligt missförstånd. Man är inte själv, om man verkligen inte vill. Man träffar ju andra resenärer nästan överallt.

När man backpackar så bor man ofta men inte alltid på vandrarhem och där är det väldigt lätt att träffa andra människor. Visst man kanske är lite blyg i början men det är bara att börja prata med andra, oddsen är att någon annan redan innan börjar prata med dig.

Det är inte så farligt som det kan verka första gången som man ska ut och resa själv. Även om du inte bor på vandrarhem så finns det alltid folk i rörelse och många är resenärer som precis som du själv är ute på vift på egen hand.

Min egen upplevelse är att backpackers som rest en del är väldigt bra på att se när någon är ny och blyg och brukar därmed påbörja en konversation och bjuda med personen på äventyr. Det är ju oftast roligare om man är fler och har man rest på ett par resor så vet man hur det kändes första gången.

Den där klumpen i magen när man gick på ett vandrarhem för första gången. Folk satt i grupper och hade jätteroligt och pratade hejvilt medan en själv inte kände någon och var rätt så blyg. Men redan på rummet så fanns det snälla människor att prata med, helt plötsligt så var bubblan från Sverige som bortflugen.

Många kan säkert känna igen sig i den upplevelsen från första ensamresan. Du som ska ge dig ut på din första resa behöver därför inte oroa dig över att du ska behöva spendera hela semestern själv. Det kommer alltid finnas godhjärtade och sociala människor att prata med.

Men visst om du verkligen vill resa på egen hand så går det ju jättebra, det är det som är så skönt. Du väljer själv hur du vill lägga upp din resa och vad du vill göra. Ibland hittar man folk som vill haka på och ibland så gör man inte det. Ibland så hänger man med på någon annans äventyr och ibland så gör man inte det.

Men att man är själv under hela resans gång bara för att man åker till flygplatsen själv är ett missförstånd och ingenting som man ska oroa sig för.

Så om du funderar på din första ensamresa, sluta fundera och börja planera! Det kommer att bli superroligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.