Att Upptäcka Landet man Bor i – Backpacka i Sverige

När man ska ut och resa så är det väldigt lätt att genast börja blicka mot andra länder. Relativt få väljer att resa och upptäcka i landet som man bor i. Hur kommer det sig? Sverige har ju trots allt väldigt mycket att erbjuda. Så varför inte Backpacka i Sverige?

En rätt så självklar anledning är väl att man vill se något nytt och annorlunda, eller att man vill undvika snöslask. Men man ska inte underskatta Sveriges utbud heller.

Att backpacka i Sverige, till exempel en norrskensresa kan bli ett gott minne för livet. Visbys ringmur på Gotland är också en häftig syn och Öland har fina sandstränder. Däremellan finns det också väldigt mycket annat att se, till exempel vattenfall och annan vacker natur.

Andra populära resmål är skeppet Vasa med tillhörande museum där man kan lära sig mycket om svensk historia och Ishotellet i Jukkasjärvi, det sistnämnda kräver dock att man inte är rädd för att frysa lite.

Även Ales Stenar i Skåne och Sala Silvergruva i Västmanland är uppskattade resmål.

Men utöver det så kan man faktiskt backpacka runt för att bara njuta av nya orter och fin natur i i stort sett hela landet. Till exempel Dalarna bjuder på ett överflöd av älvar, dalar och berg att utforska och varje ort har sin egen historia att berätta.

Backpacka i Sverige
Berg i Dalarna

Bloggaren Swedish Nomad har skrivit ett ypperligt inlägg med en lista på 29 sevärdheter i Sverige som kanske kan locka dig.

Sverige har ju också ett stort antal öppna stugor som tidigare nämnts här på bloggen. Det inlägget hittar du genom att klicka här.

Längs våra långa och vackra vandringsleder finns det gott om stugor som du kan övernatta i, utan att betala en enda krona. Perfekt för den som vill backpacka i Sverige! Se bara till att lämna allting i fint skick så att fler kan njuta av utbudet.

Så nästa gång du planerar en resa, framförallt en som inte bör kosta allt för mycket, så underskatta inte Sverige. Här finns ju faktiskt mycket att se! Även våra fina grannländer har mycket att erbjuda. I Danmark kanske språket blir ett hinder men som tur är så pratar nästan alla Engelska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.