Gratis boende i Sverige? Upptäck öppna stugor!

Har du hört talas om Sveriges öppna stugor? Det hade inte jag gjort, förrns idag då det vill säga! Uppenbarligen så är det någon klok och godhjärtad person som har tänkt fram ett väldigt intressent projekt. Nämligen att du kan åka och övernatta gratis i olika stugor runtom i landet.

Det låter för bra för att vara sant? Men det är det faktiskt inte. Stugorna har byggts och underhållits av olika anledningar men används idag endast till övernattning.

Problemet med stugorna är att de inte alltid är så lätta att hitta. Anledningen till att husen är på tapeten idag är för att Kjell Vowles och Moa Karlberg har besökt och skrivit om stugorna i boken ”Stuglandet”.

Vissa av stugorna ligger upp till flera timmars vandring till fots bor. I andra fall så kan man lätt och smidigt åka buss nästan fram till dörren.

Några av stugorna är väldigt populära och välbesökta så det är en bra idé att ha med sig extra liggunderlag utifall att det skulle behövas. Samtidigt så ligger andra stugor helt öde, där kan du vandra i flera timmar utan att stöta på en enda människa.

Härligt initiativ

Jag tycker att det är ett riktigt härligt initiativ och jag hoppas innerligt att stugorna får stå kvar oskadda. Tänk så härligt att kunna åka på utflykt och veta att det finns en stuga där man gratis kan hitta skydd från regn och oväder framför en öppen brasa hoprullad i sin sovsäck. Det låter underbart!

Notis: Sedan jag skrev det här inlägget så har jag besökt en av stugorna, du kan läsa inlägget om det Här.

Gratis boende i Sverige Upptäck öppna stugor!

 

8 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.