7 Billiga Destinationer 2017

Ibland när man ska ut och resa så säger plånboken ifrån. Då kan det vara bra att hitta en så pass billig destination som bara möjligt. Därför så får du här 7 tips på olika billiga destinationer som du kan besöka även när det är skralt med pengar.

Ta nu inte för givet att dessa platser är sämre än andra bara på grund av att man kan resa billigare där. Många olika faktorer spelar in och framförallt kraftiga skillnader i valutors värde kan göra en destination mycket billigare, eller dyrare, för den delen.

7 Billiga Destinationer 2017:

Kambodja

Det är nog föga förvånande för någon som har besökt detta land att det anses vara billigt. För det är det verkligen. På platser som Sihanoukville så finns det som exempel hostels för under 20 kr, $1-2, per natten.

Vill man lyxa till det så kostar det inte heller särskilt mycket, ett hotell med pool på taket behöver inte kosta mer än ett par hundra kronor per natt. Kambodja är ett väldigt spännande land att besöka även om korruptionen tyvärr är väldigt utbredd där.

Intressanta platser: Angkor Wat, Tempelruinerna i Bayon, Ta Prohm, Sihanoukville, Dödens Fält, S-21 Toul Sleng, War Museum, Beng Mealea med fler.

Boenden i Siem Reap via Booking

Bolivia

Bolivia har blivit ett populärt resmål för backpackers och äventyrsresenärer tack vare att det är billigt att resa där. Man kan komma undan riktigt billigt även om man äter ute för det mesta och bor på ett billigare hotell. Här finns något för alla oavsett budget och det är en av Sydamerikas bästa platser att resa billigt på.

Om du bor på vandrarhem så ligger priserna oftast på 6 till 12 amerikanska dollar, 50 till 100 kronor. När det kommer till mat så är det inte omöjligt att hitta lokala restauranger där man kan äta sig mätt för bara 2-4 amerikanska dollar, ca 16 till 33 kronor. En flaska öl kostar ungefär 15 kronor.

Intressanta platser: Salar de Uyuni, Mi Teleferico, Yungas Road, Isla del Sol, Tiwanaku med fler.

Boenden i La Paz via Booking

Bolivia 7 billiga destinationer 2017

Mexico

Vill du leva eller resa billigt i Mexico så är det inte omöjligt men du får räkna med låg standard. Längs kusterna så är det mest turistorter så leta dig inåt landet för att hitta lägre priser och det mer genuina Mexico. Oftast så är det enklare att resa minst två personer eller fler då det kan vara svårt att hitta prisvärda singelrum.

En natt på ett hotell kostar cirka 170 kr. En lunch kostar ungefär lika mycket som en taxitur, cirka 25 kronor. Ett sexpack öl kostar inte mer än runt 60 kronor. Landets valuta är rätt så volatil så om man har timing kan man komma undan riktigt billigt.

Intressanta platser: Chichen Itza, Xplor Park, Chapultepec Castle, Ruinas Mayas de Tulum, Monte Alban, Palancar Reef med fler.

Boenden i Mexico City via Booking

Mexico 7 billiga destinationer 2017

Ungern

Nyligen skrev jag ett inlägg här på bloggen om just hur billigt det är att resa i Budapest. Därför så är det kanske inte så konstigt att se just Ungern dyka upp på den här listan över billiga destinationer 2017. Lyckligtvis så är det inte bara Budapest som är billigt utan det finns mer att hämta i resten av landet också. Ett underbart land med vänliga invånare som man kan resa runt i utan att behöva oroa sig för plånboken.

Priser i Budapest:

  • Bakelser och kakor, kostar ungefär 300 HUF (10 kr)
  • Bensin, kostar runt 450 HUF per liter (14 kr)
  • Bröd, en limpa går på 350 HUF (11 kr)
  • Hotel, ett rum i ett billigare hotel – 9 200 HUF (290 kr)
  • Mat, ett mål mat på en genomsnittlig restaurang – 2500 HUF (78 kr)
  • Transport – Biljetter till lokaltrafiken kostar runt 350 HUF (11 kr)
  • Öl, pris per halv liter – 400 HUF (12 kr)
  • Vin, pris per glas 650 HUF (20 kr)

Intressanta platser: Parlamentet (Orszaghaz), Fiskarbastionen, Wien, Sankt Stefanbasilikan, Matthias Church, Hospital in the Rock, Chocolate Museum, Hjältarnas Torg med fler.

Boenden i Budapest via Booking

Budapest 7 billiga destinationer 2017

Honduras

Honduras har ett rykte om att vara farligt för resenärer. Det kan det helt klart vara, men det betyder inte att man inte kan resa runt där. Håll dig undan från skumt folk och shady deals så borde du klara dig galant.  Om du inte beblandar dig med den mörka sidan så har du ett otroligt vackert land att uppleva. Billigt är det också!

En säng i ett vandrarhem kostar runt 70 kronor, ett billigt hotellrum brukar ligga runt det dubbla på 140 kronor. Mat kan man äta billigt för så lite som 30 till 50 kronor och bussbiljetter kostar oftast 10 till 90 kronor.

Intressanta platser: Little French Key, Copán, West Bay Beach, Hieroglyfernas trappa, Gumbalimba Park, Catedral the San Miguel med fler.

Boenden i San Pedro Sula via Booking

Honduras 7 billiga destinationer 2017

Sydafrika

Även om Sydostasien är väldigt billigt så är Sydafrika en värdig utmanare. Här kan du även se och göra saker som du inte kan i Asien så om man vill resa runt billigt i Afrika så är det en bra plats att besöka.

Backpackers brukar oftast betala runt 8 till 20 amerikanska dollar, 65 till 170 kronor, för en säng i ett vandrarhem. Vill man ha en privat bungalow med utsikt över stranden så börjar priserna runt 400 kronor.

Maten är desto billigare och för 20 till 40 kronor kan du äta dig mätt på billigare etablissemang.

Intressanta platser: Table Mountain, Constitution Hill, Kirstenbosch National Botanical Garden, Apartheidmuseet, Safaris, District Six Museum med fler.

Boenden i Kapstaden via Booking

South Africa 7 billiga destinationer 2017

Chile

Ännu ett land i Sydamerika som bjuder på otroligt vackra utsikter och omgivningar samtidigt som det är skonsamt för plånboken att resa där. Älskar man natur och kultur så är Chile en magisk destination och man kan hitta sängar i vandrarhem för runt 60-80 kronor.

Vatten är billigt och så är även maten, en stabil frukost landar på cirka 30 kronor. En kopp kaffe kostar inte mer än cirka 15 kronor.

Så det finns alla möjligheter för att åka på en underbar resa utan att bli ruinerad på kuppen. Perfekt för backpackers och från Chile är det även nära till andra budgetdestinationer.

Intressanta platser: Rano Raraku, Torres del Paine National Park, Ahu Tongariki, Lagunas Miscanti y Miniques, Orongo, Ahu Tahai, Moai med fler.

Boenden i Santiago via Booking

Chile 7 billiga destinationer 2017Booking.com


Tack för att du läste ”7 Billiga destinationer 2017”!

Om du tyckte om inlägget så får du gärna dela det med dina vänner.

 

Källor

http://www.cheapestdestinationsblog.com/
http://www.brendansadventures.com/
https://expertvagabond.com/
https://www.bemytravelmuse.com/
https://www.alongdustyroads.com/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.