10 Saker att göra i Valparaiso

Upplev Valparaiso som har något för alla. Framförallt älskare av gatukonst och graffiti kommer att finna mycket vacker konst att beskåda. Vingårdar, utsökt kaffe, god mat, latinamerikansk musik, konst och mycket, mycket mer. Här är 10 Saker att göra i Valparaiso.

10 Saker att göra i Valparaiso

1 Cykla runt en vingård

Passa på att njuta av det utsökta vinet som regionen har att erbjuda. Du kan boka en tur som börjar med taxi och tar dig till en vingård. Där kan du prova vinet, lära dig om processen, druvorna och industrin innan du tar en härlig cykeltur runt gården. Turen kan göras på egen hand eller med en guide.

2 Kaffeälskarnas himmelrike

Valparaiso har ett stort utbud av hippa caféer som du kan beundra medan du njuter av gott kaffe. Efter en varm dag i staden så är det bara att glida in på första bästa café, du hittar ett i nästan varje gathörn för en svalkande skål glass eller kanske lte hemmagjord äppelpaj.

3 La Sebastiana

Chiles nobelpristagare i litteratur, Pablo Neruda, spendera mycket tid och framförallt en viktig del av sitt liv i just Valparaiso. Hans hus har blivit ett museum som du kan besöka för att lära dig mer om hans historia och verk. Se till att vara där tidigt för att få komma in.

4 Playa Torpederas

När du känner för en flykt ifrån en staden och världen så kan du bege dig till Playa Torpederas. Det ligger i Playa Ancha och är en idyllisk strand att slappna av och ladda upp batterierna på. Man kan även fiska och dyka där så man måste inte slappa om man inte vill.

5 Helgedagstur på Valparaiso Port och Viña del Mar från Santiago

Ordna en guide för att njuta av en problemfri utflykt med olika aktiviteter. Du får transport ordnat och det är en härlig introduktion till ett av UNESCOs världsarv. Du blir hämtad på hotellet och resan går längs kuststäderna Valparaiso och Vina del Mar. Ofta stannar man på en vingård längs vägen.

6 Gatukonst

Valparaiso anses ofta vara en av Sydamerikas huvudstäder för graffiti. Här behöver du inte gå på ett konstgalleri för att få se färgsprakande målningar och konst. Missa för all del inte Museo a Cieo Abierto som består av 20 klassiska och färgglada målningar skapade mellan 1969 och 1973 av studenter på en konstskola. Gatukonst och graffiti pryder hela staden och skapar en varm känsla.

7 Åk med ascensores

Cerros, kullarna, som staden är byggd på blir snabbt jobbiga att kämpa sig upp och ner för. Sikta in dig på Ascensor Reina Victoria som ligger på ett centralt läge i stan. En tur kostar endast 100 chilenska pesos. Ascensor Polanco är också sevärd bland annat tack vare tunneln man tar på vägen dit.

8 Caleta Portales

Inget besök till en chilensk kuststad är komplett utan at man spenderar en stund i dess traditionella caleta. I Valparaiso heter den Caleta Portales, en fiskestad där du kan passa på att smaka på delikatesser från de kringliggande restaurangerna. På morgonen kan man se fiskebåtarna komma in med den färska fångsten.

9 Bar Cinzano

En traditionell bar med mycket karaktär som varit öppen i över 116 år. Här kan man dricka kall god öl eller annan dryck och lära sig om platsens historia eller bara njuta av kreolsk mat, latinamerikansk musik och god dryck. Ligger i Plaza, Anibal Pinto 1182 i Valparaiso.

10 Cerro Alegre

Ett landmärke och en kulturell ikon för Valparaiso är de mystiska berget Cerro Alegre. Omringad av kultur, färgglada gator, barer, restauranger och stadsliv är det ändå en plats att njuta på. Du når den genom hissen i Peral som ligger vid Plaza Sotomayor. Välkommen till en plats där hela världen möts.


Tack för att du läste ”10 Saker att göra i Valparaiso”! Har du varit i Valparaiso? Vad tyckte du om staden? Kommentera gärna och berätta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.