7 platser att besöka i Central- och Sydamerika

När vi pratar om backpacking så pratar vi väldigt ofta om Asien som har blivit en go to plats för denna sortens resor. Men man ska inte underskatta andra kontinenter eller länders backpacking-möjligheter. I det här inlägget kikar vi in 7 stycken platser att besöka i Central- och Sydamerika.

Majoriteten av platserna känner du säkert redan till men det skadar aldrig att uppfriska minnet med härliga eller vackra platser att uppleva. En sak är säker, den som ger sig av till Central- och Sydamerika kommer uppleva mycket nytt på många sätt och vis!

7 platser att besöka i Central- och Sydamerika

Patagonien

Patagonien i Argentina lockar alla möjliga olika slags besökare från hela över hela världen. Här finns det nämligen väldigt många olika saker att se och uppleva. Du hittar fantastisk natur med spännande djur, majestätiska berg och underbara glaciärer som lär ta dig med storm. Gillar man natur så är det här en plats man bara inte får missa.

Machu Picchu

Ett besök till denna kontinent är nästintill inte komplett utan ett besök till legendariska Machu Pichu.

Ett besök till denna kontinent är nästintill inte komplett utan ett besök till legendariska Machu Pichu. Här är det nog svårt att inte konstant ta upp kameran även för den som inte gillar att fota så mycket. Vyerna du bjuds på här är helt fantastiska och det finns oerhört mycket gammal kultur att uppleva. Cirka 2400 meter över havet ligger denna magiska plats som med all rätt är ett av UNESCO världsarv.

Rio de Janeiro

Gillar du strandliv och allt vad det innebär? Missa då inte att besöka Rio de Janeiro som har oerhört mycket att erbjuda resenärer. Här är det fart och fläkt som gäller vilket gestaltas perfekt i deras många och underbar karnevaler. Glöm inte att besöka den stora statyn av Jesus på berget Corcovado, ett perfekt läge att ta bilder värdiga att hamna på vykort. Staden i sig är också underbar med mycket att erbjuda!

Costa Rica

Även här så finns det underbar natur så att det räcker och blir över. Vandra genom regnskogar, bestig vulkaner och flyg över marken i en av många zip-lines.

Även här så finns det underbar natur så att det räcker och blir över. Vandra genom regnskogar, bestig vulkaner och flyg över marken i en av många zip-lines. När du inte är ute på vift kan du njuta av den lugna och härliga kulturen och leva livet på stränderna. Missa heller inte att vandra runt i historiska San Jose där du kan prova på många olika delikatesser som får smaklökarna att dansa samba.

Galápagosöarna

Sälar, jättesköldpaddor, pingviner och så du själv såklart! Galapagosöarna är världskända och det med all rätt. Här blandas oerhört vacker natur med spännande och exotiska djur. Nätverket med öar består av över 120 stycken olika öar som erbjuder olika slags natur. Det är tyvärr inte särskilt billigt att ta sig dit men när du väl är på plats så lär du aldrig vilja åka därifrån heller.

Cusco

Cusco var en gång i tiden Inkarikets huvudstad innan den invaderades av spanjorerna på 1500-talet. Tack vare sin långa och blandade historia så erbjuder staden en unik upplevelse i form av olika kulturer och upplevelser. På det berömda torget Plaza de Armas hittar du till exempel två magnifika spanska kyrkor vid namn Iglesia de La Compañía de Jesús and La Catedral. Staden är även fylld med museum, historiska byggnader och mycket mer!

Torres del Paine nationalpark

Vänd ögonen mot Chile om du vill uppleva en väldigt häftig nationalpark! Att ta sig dit är inte särskilt enkelt men resan sägs vara väl värd mödan.

Vänd ögonen mot Chile om du vill uppleva en väldigt häftig nationalpark! Att ta sig dit är inte särskilt enkelt men resan sägs vara väl värd mödan. Här finns de alla möjliga slags olika miljöer och natur att uppleva och utforska. Isiga glaciärer, höga berg, stora sjöar, och långa, långa, långa vandringar gör detta till en lika utmanande som upplevelserik resa för den som orkar och vågar.

Platser att besöka i Central- och Sydamerika

Får du chansen så ta den och får du inte chansen så se till att skapa den! För du vill inte missa dessa platser att besöka i Central- och Sydamerika! Du kommer sannerligen att tacka dig själv för att du gjorde resan och du lär skapa härliga minnen för livet.

Har du varit på någon av dessa platser? Kommentera gärna och berätta hur det var! Och stort tack för att du läste inlägget, du kan Läsa Fler Inlägg Här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.