Backpacka i Grekland – 7 Saker att göra

Egentligen så behöver man inte flyga över halva jorden för att hitta ett spännande land att backpacka i. Faktum är att det finns väldigt mycket att se och göra i Sverige men även i övriga delar av Europa. Om du funderat på att backpacka i Grekland så kan du här läsa 7 tips om olika saker att göra där.

1. Utforska Akropolis

1. Utforska Akropolis

Aten är en stad där det kryllar av historia och kultur att ta in och lära sig mer om. Om du ska backpacka i Grekland så får du inte missa ett besök till det världsberömda templet Akropolis. Där kan du verkligen lära dig mer om staden och om grekernas historia. Kom ihåg att det är fullsmockat under sommaren så var där tidigt, inträdet brukar kosta runt 20 EURO.

2. Vandra upp för Mount Olympus

Besök gudarnas hem genom att vandra upp på Mount Olympus! Resan uppåt börjar i staden Litochoro som ligger ungefär 15 mil söder om Thessaloniki. Det är inte den enklaste vandringen som du kommer att göra i ditt liv men den kommer att bjuda på härliga vyer att beskåda! Plus att vem vet vilka gudar du kan stöta på på vägen upp?

3. Upplev Kretas historia

Kreta är en ö med en blandad och lång historia. För väldigt länge sedan så var den hem till den Minoiska kulturen och det finns väldigt mycket att se och uppleva där. Kreta är Greklands största ö och den är fylld med vackra stränder, vandringsleder, härliga städer och självklart så finns det även väldigt mycket god mat att smaka på där.

4. Besök klosterkomplexen i Meteora

Free stock photo of 4k resolution, abbey, amazing

Meteora är världskänt för sina klosterkomplex som är belägna högt upp på väldiga berg. Detta är något som du verkligen inte vill missa att se med dina egna ögon! Det fanns ungefär 20 stycken kloster utplacerade på bergstopparna men bara 6 stycken finns kvar idag. För dig som älskar historia så är detta nästintill ett måste!

5. Utforska Greklands öar

Detta är egentligen en självklar punkt att ha med för den som ska backpacka i Grekland. Besök så många öar du kan och hinner med för det finns mycket att se, lära sig och att njuta av! Vare sig du vill njuta i solen, äta något gott eller lära dig mer om landets historia så finns det öar för dig. Kom ihåg att boka din vistelse tidigt, det är fler som vill dit!

6. Utforska Melissani cave

Det här grottsystemet är som något från en helt annan planet. Här kommer du säkerligen att ta många vykortsvärdiga bilder. Du tar dig dit med båt och inträdesavgiften plus båtkostanden brukar ligga på runt 7 EURO. Grottan ligger på ön Kefalonia som du hittar på Greklands västra sida. Det här är ett äventyr som du inte vill missa!

7. Epidaurusfestivalen

Det här är en av Greklands mest kända festivaler och här kommer du att få uppleva många olika saker! Bland annat underbar musik och häftig teater som återskapar gamla grekiska teaterpjäser. Festivalen är ett av landets största kulturella evenemang och här kommer du verkligen få se hur stolta grekerna är över sin historia. Att besöka en pjäs brukar kosta så lite som 10 EURO.

Backpacka i Grekland

Missa inte chansen om du får den! Se till att skriva upp att backpacka i Grekland på din bucket list och kör hårt! Det finns som sagt väldigt mycket att se och göra där och det är inte långt ifrån Sverige så det är inte svårt att hitta billiga flygbiljetter.

Tänk på att boka i god tid så att du är säker på att du kan göra det du vill eftersom att det är många som besöker detta underbara land!

Safe travels, Läs Fler Inlägg Här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.