Lättade restriktioner – Väntar med att boka

Trots att många länder nu har annonserat lättade restriktioner så hade jag personligen väntat med att boka en resa på direkten. Vi har ju tyvärr sett flera gånger att länder har öppnat upp för tidigt och fått återinföra restriktioner på grund av pandemin. För att slippa krångel och onödig stress så kanske det är bäst att avvakta ett tag?

För den som verkligen är på hugget och vill och ut resa nu, nu, nu så är det säkerligen inget tips som man vill höra. Men för att slippa boka, betala och sen få veta att resan är inställd och att sen få vänta månader på att få tillbaka pengarna, så kanske det är säkrast att avvakta lite.

Thailand som exempel lättar på sina restriktioner imorgon men tidigare ”experiment” där så som Phuket sandbox har inte gått särskilt bra. Vissa har fått resor inställda ändå då covid har spridits igen och för de som har fått resa runt ändå har mycket varit stängt.

Man kan nog tyvärr inte vänta sig att det kommer vara gamla vanliga Thailand som det var innan pandemin slog till på ett bra tag. Många affärer och etablissemang har haft det tufft och varit tvungna att stänga ner. En hel del lär också vänta med att öppna tills att dess verkligen ser ut att vara säkert och lönsamt igen.

Laos är en pärla som många missar

Hoppas det går fort

Förhoppningsvis så går det ju givetvis exakt som det ska och väldigt snabbt med att få allting i rullning igen. Men det finns som sagt en överhängande risk för nya restriktioner, lockdowns och nya karantänkrav om smittan skulle börja spridas igen.

Så för min del blir det till att avvakta för att se hur det går med det hela. Men med lite tur så kan det hela starta upp snabbt på ett sätt som är tryggt och säkert för alla inblandade. Thailands ekonomi har minst sagt tagit stryk av pandemin då cirka 15% av deras BNP tidigare utgjordes av Turism.

Många människor som levt på existensminimum fann sig helt plötsligt helt utan inkomstkälla och det kan inte ha varit roligt att försöka kämpa på under dessa nya tider. Jag håller tummarna för att det löser sig på bästa möjliga sätt så snart som möjligt men samtidigt så avvaktar jag med att boka något riktigt ännu.

Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.