Att tänka på inför Full Moon Party på Koh Phangan

Full Moon Party på Koh Phangan är något som nästan varje backpacker upplever under sin resa till Thailand. Det är en väldigt, väldigt stor festlig tillställning på stranden och något som man sent glömmer. Men se till att komma ihåg den av rätt anledningar!

Det är du och cirka 30 000 personer på stranden och majoriteten är påverkade av alkohol. Det kan alltså vara bra att ha en plan redan innan man är där.

Förhoppningsvis så är du inte ensam där, men vad ska ni göra om ni skiljs ifrån varandra? Har ni bestämt en mötesplats? Det finns mycket att tänka på inför festligheterna om man vill vara på den säkra sidan.

Tänk på följande:

  • Bestäm en mötesplats där ni möts upp om ni tappar bort varandra, förlita er inte på mobilen då mobiler kan bli stulna eller borttappade.
  • Drick inte för mycket! Det är väldigt lätt hänt att svepas med i atmosfären och att dricka hink efter hink med red bull vodka men se till att skynda långsamt.
  • Var försiktig i vattnet! Gå inte ut för långt och gå ut på rätt ställe för det är oerhört många som kissar i havet, du vill inte få en kallsup där och ännu mindre så vill du dras iväg av en undervattenström.
  • Ha reservpengar i skon eller något liknande utifall att du får slut på pengar eller tappar din plånbok.
  • Ha med så lite saker som möjligt, allt kan tappas bort och det är inte lätt att krypa runt i sanden bland 60 000 fötter för att hitta någonting.
  • Drick inte från okända personers drickor. Det är vanligt att du erbjuds att smaka på någons dryck i deras hink men faktum är att man inte vet vad som blandats i och det händer att personer blir drogade under festen.
  • Köp inte/konsumera inte droger. Det är gott om civila poliser på platsen och det sista du vill göra är att vakna upp i ett Thai-fängelse.
  • Tänk dig noga för innan du hoppar i eld-ringen eller det brinnande hopprepet om du måste göra det.
  • Skräpa inte ned på marken eller i havet, det finns gott om papperskorgar på plats.

I övrigt så kommer man väldigt långt med sunt förnuft. Glöm absolut inte bort att ha roligt när du är där men ha samtidigt koll på läget.

Full Moon Party är en fest man aldrig glömmer men man vill gärna komma ihåg den av rätt anledningar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.