Öarna sydöst om Koh Lanta – Kradan – Muk- Lipe m.fl

I södra Thailand finns det gott om vackra öar att borra ned tårna i sanden omgiven av idyllisk miljö. Utanför staden Krabi så ligger Koh Lanta som i sin tur är omgiven av många fina öar. Man kan lätt ta sig till Krabi med flyg eller via landvägen.

Nyligen så byggdes en bro ut till Koh Lanta klart så nu kan man även nu Koh Lanta utan att behöva åka färja med minibussen eller taxin från Krabi. Vill man besöka öarna i området så är Koh Lanta en riktigt bra utgångspunkt men man kan också åka från Trang och närliggande pirer.

Sydöst om Koh Lanta så ligger Koh Meng, Koh Hai, Koh Muk, Koh Kradan, Koh Rok, Koh Libong, Koh Lieng, Koh Sukorn, Koh Petra och längre sydöst så ligger Koh Lipe.

Det finns med andra ord gott om olika ökar att besöka men du behöver inte stressa upp dig med att försöka besöka alla. På bilden nedanför ser du ett par olika rutter som du kan använda för att lista ut din egen väg i öriket.

Sevärda och välbesökta

Vanligtvis så besöker man Koh Muk, Koh Hai, Koh Kradan och Koh Rok. Vackra öar som man lätt kan beundra i all oändlighet.

Kom ihåg att du alltid bör kolla upp vilken period som är bäst att åka till varje enskild ö. Upplevelsen kan skilja sig något enormt beroende på om du åker under hög eller låg-säsong.

Ett enkelt sätt att besöka öarna på är att boka en rutt med något av alla olika reseföretag som erbjuder sådana möjligheter. Det är oftast en bra idé att googla bolaget du väljer att använda först för att undvika tråkiga överraskningar.

Om du har vägarna förbi så är området värt ett besök om du vill se öar i stil med bilderna nedanför:

Koh Muk
Koh Lipe
Koh Kradan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.