Att Tänka På När Man Ska Hyra Fordon På Sin Resa

När man är ute och reser så kan det bli intressant att hyra ett slags fordon, oftast i form av bil, moped, vattenskoter eller något liknande. Finns möjligheten och behovet så varför inte göra det? Faktum är att det finns många problem förknippade med att hyra fordon på sin resa, framförallt i Sydostasien. Därför så kan det vara bra att veta en del saker att tänka på när man ska hyra fordon.

Först och främst så kan det vara bra att poängtera att riskerna och farorna med att hyra fordon skiljer sig en del beroende på var i världen man är. Turligt nog så finns det en del tips och tricks som man kan ta till för att skydda sig var man än är.

Anklagar dig för att ha förstört något

Ett av de absolut vanligaste sätten som bedragare försöker blåsa dig på pengar genom är att påstå att du på något sätt har haft sönder fordonet som du har hyrt. Det behöver inte handla om att man har förstört något med vilje eller ens att det är några stora problem med fordonet.

Det kan räcka med att uthyraren anklagar dig för till exempel alla reporna i lacken och försöker tvinga dig att betala för det. Är man på en plats där man inte kan språket så kan det uppstå jobbiga och ibland hotfulla situationer, allt för att du ska pressas till att betala för att slippa tjafset. Hur kan du försvara dig mot det?

Det är enkelt, om man vet vad man bör tänka på när man ska hyra fordon utomlands. Innan du hyr något fordon alls så se till att ta bilder på alla skador och skråmor som du kan hitta. På så sätt så har du bildbevis på att skadan som du blir anklagad för att ha orsakat redan fanns på fordonet när du hyrde det.

Att Tänka På När Man Ska Hyra Fordon På Sin Resa

Att tänka på när man ska hyra fordon utomlands

Att ta bilder är en sak och det är jättebra att göra det men det räcker tyvärr inte alltid. I Thailand så finns det ett vanligt sätt att blåsa turister som hyr vattenskotrar på och det är genom att plugga igen olika små hål i skotern med någon enkel plastbit.

Då syns inte hålet när du inspekterar vattenskotern men du kan vara säker på att när du har varit ute och åkt så har plastbitarna ramlat ur hålen och du anklagas för att ha haft sönder vattenskotern.

Lämna heller aldrig ditt pass som deposition, om en uthyrare kräver det så vänd dig om och gå därifrån för att ditt pass är alldeles för viktigt för att riskera att bli av med. Det är också väldigt lätt att pressa dig på pengar om det handlar om att få tillbaka ditt pass.

Se till att du är försäkrad och att din försäkring täcker dig och fordonet som du hyr. Vid en eventuell krock så kan det annars inte bara bli farligt utan också väldigt, väldigt dyrt.

Så när du ska hyra ett fordon se då till att alltid:

  • Ta noggranna bilder på skador/skråmor innan du hyr fordonet
  • Gå inte till första bästa uthyrare, fråga runt och se om du kan få tips om vilka som är bra.
  • Se till att din försäkring täcker dig och fordonet som du ska hyra.
  • Lämna aldrig, aldrig, aldrig ditt pass som deposition.
  • Se till att du kan trafikreglerna för platsen som du besöker.

 

Sunt förnuft kommer man långt med

Med allt det här sagt så vill jag ändå poängtera att man inte ska vara rädd för att hyra fordon utomlands. Om du har ett hum om vad du bör tänka på när man ska hyra fordon och även besitter en del sunt förnuft så kommer du förhoppningsvis att klara dig utan problem.

Att hyra ett fordon kan sätta riktig guldkant på tillvaron eftersom att man får en så pass mycket större frihet till att röra sig runt på egen hand. Så varför inte ta en tur till ett avlägset vattenfall eller upp på det där stora berget för att njuta av utsikten? Kör hårt men kör med sunt förnuft!

Att Tänka På När Man Ska Hyra Fordon På Sin Resa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.