Josefins upplevelse med Resekompisar

 Gruppen Resekompisar växer och växer vilket är jätteroligt att se. Men ännu roligare är det att gruppen börjar leva upp till sitt syfte mer och mer. Flera personer har hittat nya vänner att resa ihop med tack vare gruppen och idag delar Josefin sin upplevelse med Resekompisar.

Det är som sagt väldigt roligt att se att gruppen kommer till användning och att konceptet faktiskt fungerar. Med det här inlägget så hoppas jag kunna inspirera fler till att våga använda gruppen och för att visa att den faktiskt fungerar.

Efter att ha sett att Josefin och Sandra fann varandra i Resekompisar så bestämde jag mig för att ställa ett par korta frågor kring resan för att ge en bild av hur det kan gå till när man använder gruppen.

Josefin och Sandra, två glada Resekompisar vid det sagolikt vackra vattnet i Maldiverna.

1. Vi kunde i gruppen Resekompisar läsa om att du hittat en resekompis och att ni åkt till Maldiverna tillsammans. Gick det snabbt att få kontakt via gruppen?

Då jag skulle vara borta i 6 mån så känns det alltid tryggt att spendera första tiden med någon. Därav mitt inlägg i Resekompisar. Det gick rätt snabbt att få svar, Sandra en tjej svarade mig i ett privatmeddelande.

Vi kunde då se att vi hade en gemensam vann. Både jag och Sandra kontaktade då den vännen för att se om hon trodde att vi skulle fungera bra ihop. Det gjorde hon. Så kort därefter pratade jag och Sandra i telefon. Vi var ganska klara med att vi båda behövde egentid men att det skulle vara trevligt att göra utflykter, äta middagar ihop osv.

2. Hur säkerställde du att den du fick kontakt med var rätt person och inte någon annan än den som den utgav sig för att vara?

Genom vår gemensamma vän.

3. Hade ni några särskilda planer?

Vi hade inga speciella planer utan vi körde mer på att ta det som det kommer.

4. Gick det som tänkt?

Det gick bättre än förväntat, vi var väldigt lika och spenderade därför mesta tiden tillsammans.

5. Vad skulle du vilja tipsa andra Resekompisar om?

Vad jag skulle vilja tipsa andra om är att antingen träffa personen i fråga som du ska resa med, kanske over en fika, eller prata i telefon. Det är också bra att vara öppen med förväntningar på resan, t.ex. om man vill leva lyxigt eller hålla en tight budget.

6. Kommer du att använda gruppen Resekompisar igen?

Det tror jag absolut! Nu ska jag vara har pa Maldiverna i 6 mån och har börjat komma till rätta efter ca 3 veckor. Men absolut för framtida resor. 


Tack Josefin för att du delade med dig av din upplevelse.Jag hoppas att din och Sandras resa blir fortsatt underbar! 

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.