Därför så reser jag alltid med reseförsäkring

Jag har själv tänkt att det går väl bra att resa oförsäkrad och det har jag också gjort ett par gånger. Men när olyckan var framme i Thailand och min vän skadade ryggen rätt så illa så insåg jag att det kunde ha varit jag och då hade jag ingen reseförsäkring. Det hade alltså blivit väldigt, väldigt dyrt.

Det var på ett full moon party på Koh Phangan som min resekompis från Tyskland skulle åka ner för en rutschkana och flyga ut på sanden i ett virrvarr av skratt, precis som alla andra gjorde.

Men det gick inte som planerat eftersom att hennes landning resulterade i flera skadade knotor i ryggen och tjugo minuter senare så satt vi i en speedboat på väg till Koh Samui.

Det kan gå väldigt snabbt när olyckan sker och tack och lov så hade hon försäkring. Eftersom att hon hade det så behövde läkarna inte tjafsa med försäkringsbolag eller slösa tid på byråkrati utan hon fick hjälpen hon behövde direkt.

Därför så reser jag alltid med reseförsäkring

Better safe than sorry

När jag stannade kvar på sjukhuset för att hålla henne sällskap så träffade vi på en hel del andra resenärer. Bland annat två kvinnor från Storbritannien som hade krockat med sin quad bike (fyrhjuling).

Eftersom att den av tjejerna som blev värst skadad i den krocken inte hade försäkring så fick hon vänta på sin operation som hon behövde få på en gång. Det slutade med att läkarna opererade henne utan att veta om hon var försäkrad eller inte eftersom att hon kunde ha dött annars.

Om jag själv hamnar i en sån knipa någon gång så vill jag absolut inte att läkaren ska behöva fundera över om jag är försäkrad eller inte.

För att säga det på ett sätt som många förmodligen kan relatera till: Innan olyckan så tänkte jag att man ska ha en reseförsäkring, efter olyckan så Vet jag att man ska ha det. Därför så reser jag alltid med reseförsäkring!

Bangkok Hospital

Om du skulle skada dig i Thailand och behöver uppsöka sjukhus så föreslår jag att du siktar in dig på ett av Bangkok Hospitals sjukhus.

Det är en slags kedja med privatsjukhus som finns mer eller mindre över hela Thailand och kvalitén är väldigt hög på alla håll och kanter. Ja, förutom maten då som kan vara väldigt dyr för det lilla man får ibland.

Men har man försäkring så spelar det mindre roll. Det viktiga är att man får bästa möjliga hjälp när man behöver den.

Jag besökte flera olika sjukhus i Thailand och vissa avskräckte mig från att ens resa vidare på grund av hur dålig standard det var. Men sjukhusen i kedjan Bangkok Hospitals såg mer eller mindre ut som lyxhotell med väldigt hög standard och nästan alla där pratade engelska.

Så det kan vara bra att veta på förhand så att du inte råkar åka till något väldigt sunkigt sjukhus i onödan.


Kika in en riktigt bra reseförsäkring


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.