Backpacka i Kroatien

Det märks skillnader i svenskens resevanor om man jämför med ett par år sedan. En ny favorit att besöka är Kroatien. Så nästa tripp kanske du väljer att backpacka i Kroatien? Det går bra att resa billigt och smidigt inom landet.

Kroatiska Turistrådet i Stockholm har släppt siffror som visar att förra året åkte över 265 000 svenskar till Kroatien under årets åtta första månader. Ett tydligt tecken på att Kroatiens popularitet som destination ökar mer och mer.

Hittills i år så har över 650 000 nordiska turister valt att besöka Kroatien, totalt så har man bokat över 4 och en halv miljoner nätter på boenden.

Med SuperSaverTravel(affiliatelänk) kan du boka paketresor med flyg och hotell i en och samma bokning.

Vedran Sušić som är direktör för det Kroatiska Turistrådet säger följande om siffrorna och att Kroatien är populärt för hållbara resor:

”Kroatien  har alla möjligheter att  bli en av de mest  hållbara destinationer i världen; ett viktigt  mål är  bland annat  att attrahera miljömedvetna turister från  Skandinavien. Skandinaviska  turister är  en attraktiv målgrupp som  reser mycket även utanför högsäsongen. Kroatien är ett litet land  med stor variation  som erbjuder mycket året runt”

Så varför inte backpacka i Kroatien nästa gång det är dags för ett äventyr med ryggsäcken på ryggen?

backpacka i Kroatien

Det är inte superbilligt om man vill äta ute på restauranger hela tiden men lever man någorlunda skralt så behöver inte reskassan vara enorm inför resan.

Mat på billigare restauranger kostar runt 60 till 80 kronor. En halvliter öl kostar runt 20 kronor. Ett kilo äpplen går på runt 10 kr och till exempel lägenheter är väldigt billiga att hyra.

Väljer man att hålla ned utgifterna genom att laga egen mat eller att leta billiga restauranger så kan man njuta av en billig semester i ett underbart land. Kroatien bjuder på det mesta, spännande historia, en gripande kultur, oerhört vacker natur och snälla invånare.

Planerar du din nästa backpackerresa just nu? Varför inte fundera över att backpacka i Kroatien?

Hitta boenden i Kroatien med Agoda(affiliatelänk)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.