10 billigaste länderna att backpacka i

Vill du kunna resa så länge som möjligt när du backpackar? Då kanske något av de 10 billigaste länderna att backpacka i fångar ditt intresse. Allting handlar ju givetvis inte om pengar, men att kunna leva billigare kan förlänga en resa oerhört mycket.

Det är rätt så självförklarande att desto billigare man kan leva på en plats desto längre kan man stanna där. Givetvis får man självklart ha saker så som VISUM med mera i åtanke också.

Dyrare länder kan man också leva billigt i om man vet var man ska bo, äta och så vidare. Andra länder är rätt så billiga överlag. Att Thailand är så pass populärt är lätt att förstå, inte bara den fantastiska miljön, maten och människorna men också för att det är relativt billigt där.

Jag måste påpeka att jag inte vet exakt om listan stämmer men den låter trovärdig. Sydostasien regerar på lisan vilket är föga förvånande. Det var inte länge sedan det skrevs, här på bloggen, om att fler och fler väljer Vietnam före Thailand just på grund av priset.

Thailands valuta har blivit starkare samtidigt som den svenska valutan har tappat mycket i värde. Det gör det dyrare att resa. Som tur är så finns det tips och tricks att ta till för att spendera mindre när man reser. Vilka länder tror du hamnar på listan? Se nedanför om du hade rätt:

10 billigaste länderna att backpacka i

  • Indonesien
  • Thailand
  • Filippinerna
  • Laos
  • Nepal
  • Sri Lanka
  • Bangladesh
  • Bhutan
  • Kambodja
  • Vietnam

Listan är inte i ordning efter efter vilket land som är billigast. Listan är inte heller huggen i sten utan snarare menad som inspiration. Har du tips på andra billigare länder att backpacka i? Kommentera gärna och berätta!

Länderna på lisan må vara billiga att besöka, men tro inte att det behöver spegla din upplevelse där. Faktum är att du kanske till och med har roligare i ett billigt land snarare än i ett dyrt land.

Pengar över till annat

När du behöver spendera mindre pengar på boende, mat, transport och aktiviteter så kan du uppleva mer genom att du kan testa flera olika saker.

Givetvis så kan man resa väldigt dyrt i dessa länder också, det är helt och hållet upp till en själv hur man väljer att spendera sin resebudget. De billigaste länderna att backpacka besöks av många så det är väldigt lätt att träffa andra backpackers som är ute på liknande resor som en själv.

Ett av de bästa sätten att träffa andra backpackers på är att på hostels, det vill säga, vandrarhem. Där brukar det vara en riktigt härligt och inbjudande stämning. Majoriteten reser på egen hand och man reser ju inte världen över om man avskyr att prata med människor. Så du blir säkerligen inbjuden i många konversationer. Perfekt för den som är lite blyg.

Ett annat sätt som gör att man får pengar över till resan är att använda rabattkoder så som hotels rabattkod med flera.

10 billigaste länderna att backpacka i

Billigt är inte alltid bäst

Inget land är perfekt och det finns tyvärr rätt så ofta faror i vilket land man än besöker. Nyligen så var det sprängningar i Sri Lanka, Thailand har också härjats av bombningar genom åren. Se till att du håller dig uppdaterad kring läget i landet som du väljer att besöka. En jättebra källa för information kring just säkerhet är svenska SwedenAbroad.se.

Många bäckar små

Många bäckar små blir till en å. Även om du ger dig av till av de 10 billigaste länderna att backpacka i, så tänk på att även om du förmodligen spenderar lite pengar varje gång som du handlar så kan det bli en del i slutändan. Många, många små utgifter blir ändå tillslut en hel del så låt dig inte luras av att det mesta är billigt.

Om du letar boenden som är omtyckta så kan du besöka sidan med tips från andra backpackers om boenden som de gillade genom att Klicka Här.

Se till att ha en budget och att hålla dig till den. Det är lätt hänt att man spenderar för mycket i början på resan för att sedan behöva snåla rejält i slutet. Men det viktigaste är att njuta av resan, pengar är inte det man ska fokusera på. Safe Travels!

Du får jättegärna gilla och dela inlägget på Facebook om du tyckte det var bra! :)


Missa inte att läsa om vårt tips om hur du får pengar tillbaka när du bokar!

10 billigaste länderna att backpacka i

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.