Billigt Hostel i Bangkok – Hur man hittar

Många backpackers påbörjar sin resa med att landa i Thailands fartfyllda huvudstad Bangkok. Då kan det vara bra att snabbt och lätt hitta ett billigt hostel i Bangkok. Genom att söka rätt så får man upp väldigt billiga alternativ, bland annat ett för 120 baht.

Om man som exempel väljer att söka via hemsidan Hostelworld så hittar man över 300 olika och billiga hostels i Bangkok. Det billigaste just nu är Bangkok Commune men det finns gott om alternativ.

Söklänk billigt hostel i Bangkok via Hostelworld(affiliatelänk)

Genom att klicka på länken ovanför så kommer du till en färdiginställd sökning som listar hostels i Bangkok efter pris. De sex första alternativen på listan kostar 40 kr eller mindre per natt att gästa. Det vill säga, det finns gott om boenden som inte bränner hål i plånboken.

”Men om det kostar 40 kr per natt måste det ju vara ett hemskt ställe?” Inte alls, hostels är och ska vara billiga men det betyder inte att det är hemskt att vara gäst där bara för det.

Home Base Hostel, tredje på listan, som kostar runt 40 kr att gästa har 8.4 i snittbetyg utav 10 poäng i sina recensioner. Det är ett väldigt bra resultat.

Vill du ha tips direkt från andra backpackers om var du bor bo under resans gång så surfa in på vår egen lista ”Tips om boenden”. Alla tips i den listan kommer från andra backpackers som blivit så nöjda att de ville dela med sig av sin upplevelse.

Så det går helt klart att hitta ett riktigt billigt hostel i Bangkok trots att det är en så pass stor stad med så pass många besökare. Kom ihåg att du kollar upp läget på boendet du är intresserad utav så att det är nära sakerna du vill göra i staden. Ibland kan det underlätta ofantligt mycket att bo nära stället man kommer vistas mycket på.

Som tur är så har Bangkok bra lokaltrafik tack vare såväl tunnelbana som skytrain. Att bo nära en MRT-(tunnelbana) eller BTS(skytrain)-station rekommenderas starkt. Det finns även gott om bussar i stan.

Söklänk billigt hostel i Bangkok via Hostelworld(affiliatelänk)

 Förhoppningsvis kan du hitta ett billigt hostel som inte bara är skonsamt för plånboken utan som du även njuter av att besöka. Lycka till i letandet efter boende och safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.