Underskatta inte recensioner när du bokar hostel

Visst kan det bli lite bråttom ibland när man behöver boka nästa hostel. Det är oftast värt tiden att faktiskt läsa igenom recensionerna som finns tillgängliga. Där hittar man lätt varningar om bed bugs, trasiga duschar, otrevlig personal och annat som kan störa resan.

Om man till exempel ska upp tidigt får att åka på något äventyr eller hinna med en buss någonstans så kanske man hellre sover i ett hostel som är lugnare. Vissa partyhostel håller igång väldigt länge och det kan bli svårt att sova ordentligt.

Så störtdyk i recensionerna, läs minst fem till tio stycken och se vad andra resenärer har klagat på eller varit nöjda med innan du bokar din vistelse. På så sätt så bör du ha en god chans att upptäcka något som skulle störa vistelsen.

Kom ihåg att kolla på datumen också, om ett hostel har haft problem för två år sedan så kanske man inte behöver läsa in för mycket i det. Har boendet däremot haft problemen under lång tid och resenärer fortsätter att klaga på samma sak så bör man kanske se över ett annat alternativ.

Tips om Boenden

Sen så är ju givetvis alla problem inte lika allvarliga. Till exempel en dusch med bara kallvatten är inte så farligt jämfört med bed bugs och liknande tråkigheter som man helst undviker så gott det går.

På större bokningssidor  så brukar man oftast kunna se snittbetyg på boendet vilket ofta gör det enkelt att se vad som är värt att kika in.

Så kom ihåg att läsa recensionerna nästa gång du ska boka ditt hostel, förhoppningsvis så leder det till att du får en härlig vistelse på ett toppenboende istället för att boka något som du ångrar.

Hostelworld.com som har specialiserat sig på just hostel så finns det gott om info att läsa. Du ser enkelt och snabbt snittbetyget på varje boende när du söker och du kan snabbt läsa igenom recensionerna. Ju smidigare desto bättre!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.