Bo gratis med Couchsurfing

Trots att Couchsurfing är så fantastiskt så är det förvånansvärt få som faktiskt har hört talas om det. Varje gång man förklarar det så blir folk lika förvånade och taggade på att prova det. Hur kan man motstå det om man älskar att resa och att träffa nya människor? Dem som vågar prova gör det sällan bara en gång utan ofta så blir det ett nytt sätt att resa på om möjligheten till det finns. Couchsurfing är tyvärr inte världsomspännande men finns ändå på nästan alla tänkbara platser på detta jordklot.

Kostar det något?

Couchsurfing går kort och gott ut på att man bor helt gratis hos främlingar som öppnar sina hem för att hjälpa resenärer samtidigt som de själva oftast, men inte alltid, får träna upp sin engelska. I regel så ska man inte betala något för att använda Couchsurfing men det finns vissa som har avgifter, detta får man dock redan på innan man bestämmer sig för att bo där så då kan man välja bort att bo där om man inte vill betala. Det är dock väldigt, väldigt få som försöker ta ut någon slags avgift alls.

Couchsurfing

Referenser är en trygghet

Att använda denna sida återbördar verkligen ens tro på mänskligheten, om man nu tappat den, för det finns så många, många godhjärtade människor där ute. Givetvis så bör man alltid vara vaksam innan man träffar och framförallt sover över hos någon främling. Men det som gör tjänsten så trygg och enkel att använda är att man recenserar varandra efter att man har träffats. På så sätt så vet man hur personen är redan innan man träffas vilket är en extra trygghet. Så är man det minsta orolig ska man aldrig bo hos någon utan referenser.

Hur startades Couchsurfing?

Couchsurfing startades för de som inte har några pengar till boende men som vill resa ändå. Många öppnar ändå sina hem backpackers och det är alltid roligt att lämna någon slags gåva från sitt hemland både som souvenir och minne.

Hur gör man?

Det är väldigt enkelt att hitta boende via sidan, man knappar helt enkelt in vart man skall åka och sedan kan man filtrera bland sökresultaten och på så sätt hitta perfekta matchningar att fråga efter husrum. Den man bor hos är ens ”host” (värd på engelska). Sedan så väntar man bara på att få sin ansökan eller nekad om man nu inte får ett meddelande istället för personen kanske bara kan stå för husrum en bit av tiden som man frågat om och så vidare.

Sover jag alltid på en soffa?

Nej inte alls, alla som hostar gör det på olika sätt och du kan alltid läsa om hur arrangemanget ser ut på deras profil innan du ens ansöker om att bo där.

Hur länge kan man bo där?

Hur länge man väljer att stanna är upp till var och en. Det beror helt enkelt på hur länge man behöver stanna och på hur länge personen som hostar har möjlighet att låta en stanna.

Måste jag själv hosta för att bli hostad?

Nej det finns inga krav alls på det. Med det sagt så brukar väldigt många av dem som Couchsurfar försöka hosta andra efter att själva ha fått någonstans att sova eftersom att det är en så pass rolig upplevelse.


Ge det en chans, vi tycker att det är ett fenomenalt sätt att resa på!

Länk till Couchsurfing

(Har du Couchsurfat och vill skriva en kommentar om det så skriv Här eller kommentera nedan)

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.