Ett av världens bästa klimat

Ett av Världens Bästa Klimat

Kan du gissa vilken ö som har ett av världens bästa klimat? Den räknas till men ligger inte i Europa. Ön förknippas nog oftast med skandinaviska pensionärer. Man äter mycket tapas. Ön har ett fotbollslag som spelar i La Liga. Kan du gissa? Svaret är Gran Canaria!

Ön Gran Canaria är känd för att erbjuda massor av sol, många bra stränder och en avslappnad atmosfär. Det som många dock inte vet om är att här kan du nästan vara garanterad sol på din semester. Hur kommer det sig? Jo för att i genomsnitt så skiner solen 320 dagar om året här. Inte illa!

Gran Canaria - ett av världens bästa klimat

Mikroklimat

Gran Canaria sägs vara som flera olika kontinenter samlade i en och samma lilla ö. Här finns det massvis med mikroklimat, dvs. att klimatet skiljer sig oerhört mycket åt från plats till plats på ön. Den södra delen där du finner platser som Puerto Rico, Maspalomas och Mogan är absolut soligast och möjliggör för, som sagt tidigare, upp till ca 320 soldagar om året.

Så om du letar sol och varierande natur så är Gran Canaria ett hett alternativ för dig!

Gran Canaria - ett av världens bästa klimat

Kortare avstickare

Med tanke på att ön är rätt så liten så passar den möjligtvis bättre för en kort avstickare, kanske på vägen in i Afrika, än en långresa. Med det sagt så är det inte ovanligt att digitala nomader söker sig hit eftersom att det är billigt att bo och leva här till en relativt hög standard. Plus att det inte är så fasligt hem till Europa heller vilket gör det attraktivt.

Du kan lätta äta mat för 1-5 euro per måltid om du så önskar och anstränger dig för att hitta billiga platser. Boendet kan vara dyrare men pröva dig fram med CouchSurfing eller till exempel AirBnB för att spara in pengar där.

Gran Canaria - ett av världens bästa klimat

Vad mer kan man göra där?

Det finns gott om aktiviteter att hitta på här. Gillar du makalös natur så kan du besöka platser i stil med Roque Nublo, Cenebio de Valerón, Jardin Canario och fler. Söker du adrenalin så kan du slänga dig ut på gokartbanan, surfa, vindsurfa eller varför inte söka dig till Hangar 37 för ett soft air-gun krig utan dess like. Du kan också åka ut i havet för att se vilda djur som delfiner, valar och mer plus att det på ön finns bland annat en stor fågelpark och ett stort vattenland.

Gran Canaria - ett av världens bästa klimat

Utöver det så erbjuder Gran Canaria fina omgivningar, tropisk miljö, långa stränder och gästvänliga invånare. Så underskatta inte vad ön har ett erbjuda! Kanske är det dags för ett besök? Kika in vad Booking.com har att erbjuda på Gran Canaria!

Fler bilder från Gran Canaria:

Gran Canaria - ett av världens bästa klimat

Gran Canaria - ett av världens bästa klimat

Gran canaria


2 kommentarer

    1. Hej, Hans! I Maspalomas så finns det ställen som säljer t.ex pommes för 1-2 euro, hamburgare för 1.5 euro, nugggets med pommes för 3-4 euro, osv. vilket duger bra som lättare måltider. På t.ex Sutlan Kebab vid Ronda kan du köpa en stor och mättande kebabtallrik för under 5 euro, med dryck. ;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.