Pai i Thailand

Pai

Pai är en färgrik och härlig liten by i Thailand. Den ligger cirka två till tre timmar utanför Chiang Mai. Om du gillar eller är intresserad av grönt leverne, meditation, yoga, vegetarisk eller vegansk konst, makalös natur och liknande saker så är Pai rätt plats för dig.

Inte bara det utan det finns gott om saker att se runt omkring byn som ligger uppe i bergen. Ett tips är att hyra en scooter och leta upp vackra vattenfall, varma källor, deras egna canyon och mycket, mycket mer. Väl på plats så finns det gott om guider och olika turer som du kan åka på men det går lika bra och är ofta billigare att åka på egen hand.

Efter översvämningen

Mycket av det Pai som vi känner och älskar förstördes tyvärr i en översvämning men känslan och atmosfären är kvar. Det jobbas hårt på att bygga upp det som förstördes och det går att njuta av en tripp dit trots översvämningen som var.

Vad kan man göra där?

Som sagt så finns det gott om saker att göra och se, bland annat så kan du besöka vattenfall, varma källor, Pai canyon, The land split, memorial bridge, templet ovanför staden och fler underbara platser. Du kan även ta kurser i kung fu och muay thai, meditation, hantverk, matlagning och mycket mer här.

Nästan ett måste

Ett besök i Thailand är nästan inte komplett om man inte besöker denna mysiga by. Är man i Chaing Mai så måste man helt enkelt åka till ett Pai i ett par dagar. Många åker dit med tanken att stanna i ett par dagar och finner sedan att en vecka eller två hade varit bättre.

Det är väldigt enkelt att ta sig dit, man behöver bara ta sig till busstationen i Chiang Mai och köpa en biljett där. Resan tar cirka 2-3 timmar och landskapet är riktigt härligt. Det går även att hyra scooter att köra dit med själv.

Buddha på Berget, Pai

Har du varit där? Skriv gärna och berätta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.