Den kommande resan – Mission Senegal

Den 4 juli åkte jag, Anna, tillsammans med min familj till Senegal i två veckor. Under vår resa kommer vi att dela ut insamlade kläder från tidigare projekt. Kläderna kommer att delas ut till barn i Saint-Louis i norra Senegal.

Mission Senegal

Jag valde att i första hand ta med mig de kläder i barnstorlekar, som vi har fått in på grund av att de hemlösa barnen är i större behov av mer kläder än andra. Kläderna samlades in under våren och sommaren 2015 – men då vi fick in så otroligt mycket kläder vilket vi är glada över har tyvärr inte alla kläder hunnit komma med ner till Senegal ännu.

Vi har fortfarande kläder kvar hemma som kommer att delas ut vid framtida resor. Det har funnits tankar kring att skicka ner kläderna i en gemensam container – men i dagsläget känner vi inte att vi har de pengarna att göra det utan passar istället på att packa fullt i våra egna väskor när vi åker ner.

Vi kommer även se till att dela ut de julklappar, som kom in under julen 2016. Även här har vi valt att inte dela ut julklapparna tidigare då vi ej har haft möjlighet att kontrollera att pengarna verkligen går till rätt ställe.

I dagsläget föredrar vi istället att köpa julklapparna på plats och dela ut de personligen när vi befinner oss i Senegal. Det gör ibland att det tar sin tid innan pengarna och sakerna kommer till användning i Senegal, men då säkerställer vi istället att det kommer rätt.

Mission Senegal

Planen formas

Utöver att slutföra tidigare projekt kommer vi att ha ett möte med Fina, som är projektägaren till förskoleprojektet – där vi bland annat ska diskutera en avbetalningsplan för marken och fortsatt planering av förskolans uppbyggnad.

Jag kommer även att passa på att betala av en del av marken med de pengar Mission: Senegal har fått in det senaste året – efter betalningen kommer det att kvarstå ca 55.000 kr för köp av tomtmarken.

Möjlighet att stötta projektet

Om du vill vara med och bidra till vårt arbete med förskolan kan du i dagsläget skänka pengar via:

Handelsbanken: 6636 – 864 450 648
Glöm inte bort att märka gåvan med Mission: Förskola och ditt namn

Mission Senegal


Visst ska det bli spännande att få en förstahands inblick i det här underbara projektet?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.