6 Life Hacks för Resenärer

Att resa kan bli både stressigt och tröttsamt, åtminstone om man inte är väl förberedd. Hur brukar du göra för att underlätta processen som är att packa och resa? I det här inlägget så får du tips om 6 stycken life hacks för resenärer.

Rulla ihop kläderna

Det här tipset förändrade mitt sätt att packa väskan på för alltid. Att rulla ihop kläderna istället för att vika kläderna sparar mycket plats. Inte bara det utan det blir även enklare att planera vad man ska ha på sig, ibland. Tricket verkar ursprungligen komma från militären. Här är en video som visar exakt vad jag menar:

Digitalisera

Ta vara på teknikens under och se till att vara redo utifall att det värsta skulle hända. Skapa backuper med viktiga dokument så som kopia på pass, försäkringspapper och andra viktig information. Se till att maila dokumenten till dig själv eller ladda upp de på en sida som Dropbox.

Det är betryggande och smart att ha backups utifall att någonting skulle ske

Det kan också vara en bra idé att ha med sig ett USB-minne med filmer och serier utöver viktiga dokument. Den kan komma till användning då många TV-apparater nuförtiden kan använda USB-minnen. Så om du till exempel råkar bli sjuk och måste ligga på hotellet men vill se någonting som inte är på det lokala språket så kan USB-minnet bli en life saver.

Life Hacks för Resenärer

Adapter

Ingen lista med life hacks för resenärer är komplett utan att nämna adaptrar. Att ha med sig en adapter till sina elektroniska prylar kan vara väldigt smidigt. Är du någonstans där det inte går att ladda och ingen adapter finns att låna så kan det bli jobbigt om man inte har en egen. Det är också en bra idé att ha med sig en förgreningsdosa av något slag om man har många saker som behövs laddas upp.

Boka via nätet

Vissa sajter på nätet är luriga och kan spåra att du har varit inne på hemsidan tidigare. Nästa gång du ska kika på samma bokning så har priset gått upp. Det går ibland att komma runt det genom att rensa webbläsaren på cookies eller att genom använda en helt annan webbläsare när du väl ska boka.

Kom även ihåg att sidor som Momondo är väldigt bra sökverktyg, men när du väl ska boka så bör du alltid göra det från flygbolagets egen hemsida. På så sätt får du bort mellanhänder och avgifter.

Offline maps

Beroende på vart man skall åka så finns det vissa appar som kan vara ovärderliga. Om du till exempel ska ut i på vischan i Sydostasien och inte har mobilt nätverk så bör du ladda ned appar i stil med ”offline maps”. Du kan genom WiFi ladda ner och synka appen och en massa olika kartor. På så sätt kan du använda GPS trots att du är offline. Bäst av allt? Apparna är gratis om du väljer rätt.

6 Life Hacks för Resenärer

Bankkort & Försäkring

Se till att låsa upp ditt bankkort för användning utomlands om det inte redan är aktiverat. Det vore ju väldigt trist att få kortet spärrat första dagen på resan!

Se även till att du har en försäkring som skyddar dig utifall att något skulle hända. Det sista man vill om en olycka sker är att behöva bråka om pengar med sjukhuset.

Life Hacks för Resenärer

Har du några tips som kan komplettera listan? Kommentera gärna här nedanför och berätta om hur just Du gör för att underlätta resandet.

6 Life Hacks för Resenärer


Tack för att du läste ”Life Hacks för Resenärer”!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.