Hur åker man enklast från Boracay till El Nido?

Hur åker man enklast från Boracay till El Nido?

Det frågas ofta om man hur man enklast tar sig från Boracay till El Nido. Svaret är enkelt: Flyg! Det går tyvärr inga båtar direkt längs den sträckan just nu så det är absolut smidigast att flyga. Speciellt med tanke på att det nuförtiden går direktflyg från Boracay till El Nido vilket gör resan mycket enklare än vad det har varit tidigare. Flygen kan kosta en slant om man har otur men det är bättre att söka än att inte göra det.

Boracay

Världskänt för att vara en idyllisk paradisö med vackra fina stränder kantade med palmer. För backpackers så är Boracay förmodligen väldigt turistigt men det är ändå en bra plats att njuta av om man gillar vacker natur, god mat och strandlivet i allmänhet. Flygplatsen, som ligger 20 minuter bortanflr Boracay med båt, heter Caticlan.

Därifrån så flyger Cebu Pacific inrikes och till andra asiatiska städer. Därifrån kan du alltså flyga till bland annat El Nido. På hemsidor som www.momondo.se (affiliateinlägg) så kan du leta billiga flyg. Det är lätt med deras översiktsverkyg som låter dig se priserna för en hel månad i taget.

El Nido

På Palawans norra spets så hittar man den fascinerande byn El Nido. Precis utanför ligger bacuit-skärgården som består av ett stort antal obebodda öar. Här kan du med andra ord leva som Robinson Cruse om du så vill! Kontrasten mot turistiga Boracay är enorm och vill man hitta avskilda underbara öar med kritvit sand så har man verkligen hamnat rätt på El Nido. Kalkstensklippor sträcker sig högt upp ur havet och är delvis klädda med skinande grönska. Stränderna är perfekta och här kan du njuta till max.

Boracay till El Nido

Hur tog du dig från Boracay till El Nido eller vice versa? Skriv och berätta!

Läs mer om Filippinerna Här!

Av Backpakers För Backpackers

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.