Halong Bay

Halong Bay

Tänk dig en makalös skärgård med över 2000 bergiga öar eller ännu bättre åk och se det med egna ögon i Halong Bay. Denna sagolika omgivning som påminner om världen i filmen Avatar finner du i norra Vietnam. Detta populära resemål lockar till sig oerhört många backpackers och det med all rätt. Öarna tillhandahåller bland annat exotiska miljöer utöver det vanliga i form av stränder, grottor, berg, skogsområden och mycket mer som tagna direkt från drömmar. Du kan även besöka olika flytande byar som finns lite här och var i området.

Gott om saker att göra

Här åker du på allt från dagsutflykter i kajaker eller båtar till veckolånga kryssningar som du aldrig kommer att glömma. Missa inte heller fortet på Cat Ba island, bambuskogen, Buddha Belly, Ho Chi Minh Monumentet, Oasis Bar, Cat Co Cave, Hang Trong, Dao Titop och mycket mer!

Det finns med andra ord gott om saker och ting att göra och se vilket gör att man lätt kan spendera flera dagar i Halong Bay. Det går också att köpa olika turer och paket, det kan vara skönt om man vill slippa planera för mycket själv och i vissa fall blir det billigare. Oftast blir det dock dyrare att köpa paketresorna.

Halong Bay

Att ta sig dit

Det finns flera olika sätt att ta sig dit från Ho chi Minh City, bland annat tåg och buss. Faktum är dock att det oftast är betydligt smidigare att flyga direkt till Halong Bay från Ho chi Minh City. Med tanke på mat, biljetter och allt annat så är det inte ovanligt att det till och med blir billigare att flyga.

Halong bay och Hanoi

Hanoi ligger bara cirka 3,5 timmar bort med bil från Halong Bay så det kan vara en bra idé att antingen åka dit innan eller efter besöket till Halong Bay.

Halong Bay

Har du besökt Halong Bay och vill dela med dig av några tips? Kontakta oss gärna Här eller kommentera här nedanför.

Safe Travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.