Hur är det att flyga i Asien?

Hur är det att flyga i Asien? Den frågan får jag ibland och svaret är kort och gott att det är mer eller mindre likadant världen över. Kvalitén har för mig inte varit sämre än på flygen i Europa. Även incheckning och säkerhetskontrollen är exakt mer eller mindre exakt likadan som i övriga världen.

Att flyga är sällan det billigaste alternativet men det är ofta det snabbaste. Men ibland så kan man faktiskt hitta flyg som är billigare än övriga transportsätt från platsen man är på till dit man ska åka.

Plus att det är helt enkelt skönare att flyga i två timmar än att åka buss i trettio timmar. När jag väljer transportsätt så kikar jag nästintill endast på priset. Reslängden kan spela in om det är markanta skillnader.

När jag reste runt i Sydostasien så tog jag flyget en del gånger, framförallt när jag skulle åka från ett land till ett annat. Att flyga i Asien gick bra varje gång och jag flög nästan alltid med AirAsia.

Det blir en hel del pappersarbete i vissa länder men förutom det så tyckte jag att flygplatserna höll måttet lika bra som flygplanen står sig mot Europas flygplatser och flygplan. Ingen större skillnad.

AirAsia känns mer eller mindre som en asiatisk kopia av Norwegian. Ett tips om du flyger med bolaget är att plusvalet kan vara skönt främst för att man får lite mer benutrymme, men förvänta dig inte för mycket av maten.

Vissa resenärer är rädda för att flyga i Asien vilket jag kan förstå om man har hört skräckhistorier men då borde det ändå vara läskigare att åka buss i trettio timmar där. Men each to their own! Min upplevelse har åtminstone varit bra hittills, knock on wood.


Upplevde du någon skillnad mellan att flyga i Asien mot att flyga i övriga världen?

Flygplansbild Hur är det att flyga i Asien?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.