Backpacka på Gran Canaria

När man ska ut och backpacka så är det oftast en stor fördel om man kan klara sig undan så billigt som möjligt så länge som möjligt. Att backpacka på Gran Canaria behöver inte bli kostsamt om håller sig till dom billigare alternativen som finns.

Tidigare har jag skrivit om klimatet på Gran Canaria, som är ett av världens bästa och mest varierande klimat.

Vill du resa inom Europa men samtidigt få uppleva riktigt härligt och soligt väder? Vill du klara dig hyfsat väl med engelska? Då borde du kika in Gran Canaria.

Det är billigt at flyga dit eftersom att du kan hitta sista minuten-resor hos bland annat Ving.se. Tar du bara en flygstol så kan du resa för så lite som 300 kr enkelväg, men då gäller det att man har lite tur också.

Maten på Gran Canaria kostar inte mer än ett par euros per måltid vilket gör att man verkligen kan leva billigt.

Om du ordnar boende via till exempel Couchsurfing eller Airbnb så kan du sänka dina boendekostnader markant.

Att ta sig runt ön är inte heller dyrt eftersom att buss och taxi oftast går att hitta och åka med för ett par euros. Det går också bra att lifta om man vill.

Det är också enkelt och billigt att ta sig till närliggande öar såsom Teneriffa, Lanzarote och flera så om man sett allt på en ö kan man lätt ta sig vidare till nästa!

Beach ball brasilien reseinspiration

Att göra på Gran Canaria

Det finns hel del saker att göra och uppleva på Gran Canaria. Föredrar du makalös natur så kan du besöka platser i stil med Roque Nublo, Cenebio de Valerón, Jardin Canario och fler.

Är du efter adrenalinkickar så kan du slänga dig ut på gokartbanan, surfa, vindsurfa eller varför inte söka dig till Hangar 37 för ett soft air-gun krig.

Utöver det så kan du också åka ut i havet för att se vilda djur som delfiner, valar och mer plus att det på ön finns bland annat en stor fågelpark och ett stort vattenland.

Lagom start

Jag kan tänka mig att Gran Canaria är ett utmärkt ställe för sitt första äventyr a la backpacking. Det är relativt billigt, det är enkelt att ta sig runt och man kan göra sig förstådd med engelska. Kan du spanska så är det ännu enklare.

Så om du funderar på var du ska undvika snön i vintern eller om du bara letar någonstans att resa till, kolla upp Gran Canaria och se om det inte blir en bra match!

Surfa Sola Australien Reseinspiration

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.