Hur mycket det kostar i Thailand

Inför en resa så är det alltid en väldigt bra idé att räkna på sin budget. Många vet att Thailand är en billig destination att besöka, om man håller i sina pengar. Vi kikar på hur mycket det kostar i Thailand!

En sak som är säker är att du kan leva väldigt billigt i Thailand om du vill. Man ska dock inte ta det för givet, det är nämligen också oerhört lätt att blåsa stora summor pengar väldigt snabbt där.

Med låga priser på det mesta så kan man lätt hamna i en liten bubbla där man spenderar utan att tänka särskilt mycket på hur mycket det faktiskt blir.

Se därför till att räkna ut en budget så att du vet på ett ungefär hur mycket pengar du behöver ta med dig och hur mycket du kan spendera dagligen utan att behöva åka hem tidigare med ett hål i plånboken.

Hur mycket det kostar i Thailand

Priserna varierar från plats till plats, är du på en turistort så kan du räkna med högre priser. Äter du västerländsk mat istället för Thailändsk mat så har du redan börjat spendera mycket, mycket mer än vad som behövs.

Kom ihåg att priserna varierar från plats till plats och mellan låg/hög-säsong, priserna nedanför är för högsäsongen i Hua Hin. Här är ett par prisexempel på hur  mycket det kostar i Thailand:

Boende

 • En natt på ett enkelt hotell med AC brukar starta på runt 500 bath. Då går det oftast att dela på två eftersom att det oftast är en queen eller king-size bed i rummet. Vill du lyxa till det så finns det egentligen inget tak på priset.
 • En natt på ett vandrarhem ligger oftast på 150 till 300 baht beroende på var du är någonstans.
 • Long stay, oftast minst 3 månader, i en lägenhet kan ligga på allt från 200-500 baht/dag beroende på kvalitén.

Mat & Dryck

 • En English breakfast, bästa medicinen mot en baksmälla, börjar på runt 100 baht.
 • Västerländsk mat brukar starta på cirka 150 baht men kan lätt kosta 200-500 baht.
 • Thaimat går att hitta på många håll och kanter för så lite som 30-100 baht per portion beroende på vad för mat det och hur mycket man får.
 • En liten öl brukar kosta runt 30-50 baht på 7/11 eller i mindre barer utan bartjejer. Går du till en tjejbar så får du oftast räkna med minst 100 baht per öl. På nattklubbar kan priset dra iväg ordentligt upp mot 200 baht.

Hur mycket det kostar i Thailand

Kläder

 • Handlar du på marknader så finns det oftast Aladdinbyxor för runt 100-200 baht, det beror också på hur många du köper och på hur bra du är på att förhandla ned priset.
 • T-shirts kan ligga på runt 100-200 baht på en marknad men då är kvalitén oftast inte den bästa. I ett köpcenter kan det gå på 200-600 baht.

Transport

 • En motorcykeltaxi kan du oftast åka ett par kilometer med för runt 50 baht.
 • En tuktuk samma sträcka kostar vanligtvis cirka det dubbla eller mer.
 • Åker du taxi så kan det bli 150-250 baht för samma sträcka. Kom ihåg att inte åka utan taximätaren på om du inte är väldigt, väldigt säker på att du vet vad som är ett bra pris eller inte. Du slipper också oftast möjligt krångel eller tjafs om priset när du kommer fram om taximätaren är igång, men det händer också att taxiföraren tar omvägar för att få upp priset.

Upplevelser

 • Att ta ett dykcertifikat som på Koh Tao kostar runt 7000 baht med boende kan kosta runt 12000 baht på Koh Lanta. Det är dock inte helt fel att betala för kvalité när det kommer till just detta.
 • Dagsturer runt öar som Phi Phi-öarna kostar runt 1200-2000 baht beroende på vad som ingår.
 • Shooting ranges skiljer sig mycket i pris från plats till plats och vad som ingår, räkna med minst 500 baht för att skjuta ett par skott med en pistol.

Kom ihåg att det skiljer sig från plats till plats och när på året du åker, men nu har du åtminstone ett hum om hur mycket det kostar i Thailand.

Hur mycket det kostar i Thailand

Hur mycket det kostar i Thailand

Thailand är ett oerhört intressant och vackert land på många sätt och vis. Här blandas backpackers som räknar varje krona med lyxturister som hoppar från ett Hilton-hotell till ett annat.

Som sagt så kan man leva väldigt billigt här men man kan också spendera väldigt mycket. Det är helt upp till dig. Förhoppningsvis så kommer det här inlägget om hur mycket det kostar i Thailand till användning när du ska sätta dig och räkna ut en budget.


Boka via Booking och få 15€ tillbaka!


Safe Travels!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.