Khao San Road i Bangkok skall byggas om

Det välkända och populära backpackerområdet Khao San Road i Bangkok kommer att få ett ansiktslyft och byggas om. Ombyggnationen är en del av en upprustning för att göra området tryggare och enklare att ta sig runt i.

Området som gick sitt namn tack vare byteshandeln som brukade pågå där med ris har sedan länge varit ett mecka för backpackers. För cirka 40 år sedan så bodde den första turisten där hos lokalbefolkningen och det blev startskottet på vad som nästan kan ses som en invasion.

Var du än vänder sig så ser du nästan alltid minst en person med en stor ryggsäck på ryggen. På dagarna så kan man köpa det mesta här, mat kläder, leksaker och mycket, mycket annat. På kvällarna så försvinner de flesta marknadsstånden för att lämna plats åt festandet.

Nu så ska området alltså moderniseras och det kommer att kosta staden cirka 15 miljoner kronor att renoverade gatan. Den har ju förvisso inte rustats upp en enda gång sedan den byggdes på 1890-talet. Målet med upprustningen är att göra den kända gatan till en internationell gågata.

tips för backpackers - spacer

Charmen skall bevaras

Charmen med att tränga sig fram bland en massa människor mitt bland hög musik, kackerlackor och försäljare kan vara svår att förstå för vissa men för andra så är det helt fantastiskt. Talespersonerna för projektet är väldigt tydliga med att charmen inte skall försvinna från området.

Ombyggnationen kan störa en del under den kommande högsäsongen men man hoppas på att det inte ska förstöra för turisterna som är där under tiden. I och med upprustningen så kommer även nya krav på försäljare som kommer att behöva ordna nya tillstånd varje eller vartannat år.

Man ska även stenlägga gångvägar och förse gatan med bommar så att inte bilar kan ta sig in på gatan mellan 9 och 21. Renoveringarna beräknas börja i oktober, och hålla på till februari. Läs fler inlägg om Thailand här.

Boka boende nära Khao San Road med hjälp av Booking(annons).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.