Många väljer Vietnam före Thailand

Kronan är inte direkt den starkaste valutan just nu och det i kombination med att den Thailändska bahten gått starkt har gjort Thailand relativt dyrare än tidigare. Många väljer därför att ge Vietnam en chans istället, få verkar bli missnöjda med det.

Länderna ligger inte bara väldigt nära varandra utan har även mycket gemensamt. Flera av de resenärer jag pratat med som har valt att åka till Vietnam istället för Thailand har varit väldigt nöjda med bägge resmålen.

Överlag så verkar fler finna att Vietnam är rätt så avslappnat i jämförelse med Thailand i anseendet att man inte ses som en vandrande plånbok i lika lång utsträckning. Flera stycken saknar dock maträtterna från Thailand, ett kök som är svårslaget.

Valutan däremot är lite krångligare då det är så många nollor att räkna med. Men att valutan är lite krånglig är inget som skall behöva hindra en härlig resa.

Det är enklare att flyga till Thailand tack vare att deras flygplatser har fler internationella anslutningar. Med det sagt så är det inte direkt svårt att hitta ett flyg till Vietnam.

Mekongfloden, Vietnam
Mekongfloden, Vietnam

Att resa runt inrikes är enkelt inom bägge länderna. I Thailand så finns det en uppsjö av olika resebyråer och företag inom turismen som arbetar med att transportera turister dagarna i ända. Vågar man riskera livet i en minibuss som flyger fram längs vägarna så kan man resa väldigt billigt i Thailand.

I Vietnam så är tåg vanligare och det finns gott om resebyråer och dylika företag även där. Utöver det så finns det även gott om inrikesflyg i båda länderna.

Kulturell så påminner länderna om varandra men det finns givetvis stora skillnader. I Vietnam så ser man klart och tydligt spåren från kinesisk kultur. Taoismen och Konfucianismen har påverkat och fortsätter att påverka traditioner, tro och seder än i dag. Arkitekturen avslöjar även fransmännens inblandning i landet.

Thailand som aldrig blev koloniserade av ett europeiskt land har fortsatt på Buddhismens väg. Man har bland annat gott om olika festivaler med anknytning till buddhismen eller naturens säsonger.

En sak är säker och det är att Vietnam så väl som Thailand har mycket att erbjuda i form av god mat, upplevelser, kultur, natur och mera. Förhoppningsvis så får du en riktigt härlig resa vilket av länderna du än väljer att besöka.

Har du besökt bägge länderna? Kommentera gärna och berätta om hur du upplevde skillnaderna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.