Det mesta går att köpa på plats

Det här är något som jag verkligen önskar att jag hade vetat innan min första långresa som backpacker. Samtidigt så är det ju en del av charmen att lära sig steg för steg. Inlägget handlar om något som nästan alla lär sig på sin första långa utlandsresa.

Det mesta går att köpa på plats. Så enkelt är det faktiskt. Istället för att ha panik över din packning så se till att du får med allt det viktigaste. Plånbok, pass, kreditkorten, försäkringskort. mediciner, kamera, dator med mera är vad du bör se till att få med.

”Men tänk om jag glömmer myggnätet?” Faktum är att du förmodligen inte kommer att använda det särskilt mycket, givetvis så beror detta på vad man ska göra och hur man ska bo under resans gång. Men om det ändå visar sig att du behöver det och har glömt det hemma, köp ett nytt.

Det är oftast billigare än vad först kan tro att köpa saker på plats. Istället för att köpa en massa saker som du kanske kommer att ha nytta för så ta med det som du vet säkert att du kommer att använda.

Skulle behovet uppstå på plats så går det i regel alltid att införskaffa på plats. Det är inte svårare än så.

klong prao beach koh chang

Innan min första resa så tänkte jag på allt mellan himmel och jord som jag skulle kunna ha behov av när jag reste runt i Australien. Det resulterade i att jag släpade runt på en jättestor och jättetung väska utan att använda många, många av sakerna som jag hade packat med. Totalt onödigt med andra ord.

Hade jag istället vetat då det som jag vet nu så hade jag packat lätt och införskaffat saker vid behov på plats. Så packa inte för mycket när du ska ut och resa, keep it simple för det mesta går att köpa på plats.


Läs mer: Bäst priser i Sydostasien på boenden?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.