Känd strand i Thailand stängs under sommaren

Ibland kan det bli för mycket av det goda det har Maya Beach i Thailand fått erfara. Turism kan vara bra för ett lands ekonomi men tyvärr så kan det även vara dåligt för naturen. Det har den kända stranden i Thailand märkt av och den stängs nu ned under sommaren.

Det handlar om Maya Beach i Thailand som blev världskänd när filmen The Beach med Leonardo DiCaprio filmades där och som släpptes år 2000.

Det går dagligen turer till Maya Beach i Thailand från många olika bolag och väldigt många båtar åker dit med ännu fler turister ombord.

Tyvärr så har den enorma båttrafiken lett till att korallrev runt om skadats och nedskräpning på stranden stört djurlivet. Många turister har också upplevt en stor besvikelse över att det alltid är så väldigt mycket turister där.

Stranden stängs nu ned från 1 juni till 30 september för att bevara området så att fler kan njuta av det i framtiden. Naturen får en paus från alla dagsturer och kan förhoppningsvis repa sig så att stranden kan öppnas igen.

Maya Beach i Thailand
Såhär kan det se ut under en vanlig dag.

Det är en väldigt vacker plats som jag själv har besökt för cirka tre år sedan och redan då så var det så mycket turister att man knappt kunde se själva stranden. Att ge naturen tid att återhämta sig är bara bra och det behövs säkerligen.

Frågan är vad nästa steg blir, vore det kanske bra om staten reglerade hur många båtturer som får åka dit per dag? Om inte så finns risken att samma problem återuppstår kort efter att den öppnas igen.

Vi får vänta och se men det är glädjande att ansvar tags för att hålla miljön vid gott skick.

Maya Beach i Thailand ligger utanför Phi-Phi öarna och kan även nås med båt från ställen som till exempel Koh Lanta och Krabi.

Tryck för att läsa fler inlägg om Thailand


Behöver du boka flygbiljett? Använd lågpriskalendern hos www.momondo.se!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.