STOPP för elefantridning hos Happy Elephant Care

Ett stort beslut har tagits som förhoppningsvis kan bli inspirerande för andra aktörer inom samma bransch. Elefantparken Happy Elephant Care i Chiang Mai, norra Thailand, får från och med 2019 beundra elefanterna på lagom avstånd.

Tack vare ett projekt hos World Animal Protection så kommer elefantparken att förbjuda besökare från flera olika aktiviteter som involverar elefanterna.

Parken har skrivet under ett avtal som alltså börjar gälla 2019 som förhindrar besökare från att mata, rida på och bada med elefanterna.

Beslutet har tagits för att elefanterna ska kunna röra sig ostört samtidigt som turister kan hålla sig på säkert avstånd och slippa skador.

Föga förvånande så har flera researrangörer sluppit upp bakom parken för att stötta och bidra det projekt som ska göra om hela parken. Genom att börja med den här parken så hoppas man sända signaler till övriga aktörer om att det gynnar sig att ta rätt beslut.

Precis så hoppas Steve McIvor som är djurskyddsorganisationen World Animal Protections högste chef att det hela ska utspela sig. Han säger bland annat att:

”Happy Elephant Care blir banbrytande för både elefanter och turister – ett konkret exempel på en turistattraktion där elefanter kan bete sig naturligt. ”

”Det kommer att bevisa att elefantvänliga attraktioner är kommersiellt gångbara och uppmuntra elefantattraktionernas ägare att värdesätta och ta hand om sina djur.”

Initiativet har hyllats av såväl resenärer som researrangörer och anses vara ett stort steg i rätt riktning. Enligt World Animal Protections rapport som gjordes 2017 så föredrar ungefär åttio procent av turisterna att se elefanter i sin naturliga miljö.

Två av researrangörerna är Tui och Thomas Cook Group som stämt in i hyllningskören och uppskattar intiativet.

Happy Elephant Care har elefanter från turist- och timmerindustrin och vill visa för alla att det går att ha elefantvänliga attraktioner.

Inspirerande, imponerande och helt klart ett steg i rätt riktning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.