Norwegian på väg att gå i konkurs?

Lågbudget flygbolaget Norwegian kan vara på väg att gå i konkurs. Det vore ett hårt bakslag för många backpackers som förlitar sig på bolagets låga priser. Att kunna flyga världen över för ett par tusenlappar kan göra en stor skillnad för resekassan.

Det är ansedda Forbes som i en artikel tar upp det faktum att Norwegian kan vara på väg att i konkurs. Tydligen så dras bolaget med enorma skulder och lån som ska betalas i slutet av året. Företagets finanser ser dock inte så värst bra ut och det befaras vara svårt eller omöjligt för bolaget att lösa sina lån i tid.

Det kan leda till enorma problem, nedskärningar och omstruktureringar eller konkursförklaring för bolaget. Det kan också leda till ännu större problem för resenärer som redan bokat sina resor och som förlitat sig på att bolaget ska leva kvar.

Norwegian själva har uttalat sig i frågan och försöker tona ned ryktena om en eventuell konkurs:

”This is pure speculation. As previously announced, our liquidity is satisfactory, we attract hundreds of thousands of new passengers every month and we are currently working on selling parts of our fleet, which will further strengthen our financial situation.”

Skulle det bli så illa att bolaget måste lägga ned sin verksamhet så kommer tiotusentals resenärer världen över att strandas och vara tvungna att hitta andra lösningar.

Norwegians problem har förvärrats ytterligare av det faktum att drönarattacker har skett mot flygplatsen Gatwick i Storbritannien där man har mycket av sin verksamhet.

Det återstår att se vad som händer och det vore oerhört tråkigt för anställda samt resenärer om den finansiella biten inte går att lösa. Förhoppningsvis så tar man sig ur krisen utan att det behöver påverka resenärerna. Det finns och ryktas om förhoppningar om att aktieägare kommer att tillföra bolaget kapital så att problemen går att lösa.


GOD JUL TILL ALLA UNDERBARA BACKPACKERS!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.