Similanöarna – Thailand – Sevärdhet

Similanöarna är en liten del av paradiset, placerat utanför en av Thailands kuster. Om dykning och snorkling är något för dig så får du nästan inte missa den här pärlan. Har du vägarna förbi Phuket så är det absolut värt resan ut till öarna.

Själva resan över vattnet tar endast cirka 75 minuter med en snabb motorbåt. Öarna ligger cirka 65 kilometer från land ute i Andamansjön. Den totala resetiden är lång eftersom att man oftast behöver åka till rätt pir från Phuket. Normalt så handlar det om mellan 2.5 och 4 timmars restid enkel väg.

Det betyder att man får räkna med att det kan bli en lång dag om man åker på en dagstur ut till öarna, men det beror givetvis på var man åker ifrån.

Många resenärer föreslår att man ska stanna en eller två nätter på ön. Inte bara för att det ska vara värt resan dit men också för att solnedgången ska vara helt otroligt vacker där. Plus att man vill ju oftast inte lämna paradiset när man väl har funnit det.

Silimanöarna Thailand Snorkla Dyka

Paradiset

Similanöarna är en sådan plats som det nästan inte spelar hur lång tid det tar att åka till, man är nöjd ändå så fort man kommer fram. Det är svårt att tänka sig vackrare natur än som erbjuds här.

Att snorkla här är någonting som etsar sig fast i minnet för all framtid. Du kan stöta på olika slags fiskar, valar, delfiner, hajar, sköldpaddor, bläckfiskar, stingrockor och många fler olika slags djur som lever i vattnet.

I nationalparken på ön så kan du se en massa olika slags fladdermöss, fåglar och andra djur. Totalt så huserar 27 olika arter på ön, däribland tre olika slags ekorrar.

Silimanöarna Thailand Snorkla Dyka

Dagsturer

Dagsturerna till Similanöarna är ofta upplagda på mer eller mindre samma sätt. Dagen börjar med en biltur till piren och sedan så åkar man speedboat med cirka 20 till 30 passagerare ombord.

Målet för dagen brukar vara att snorkla från båten runt öarna, spendera tid på ön, snorkla från ön. Då är utrustningen som behövs för att snorkla och maten som äts till lunch på ön inkluderad. Det brukar ofta vara många guider med på turen.

Silimanöarna Thailand Snorkla Dyka

Hur man tar sig dit

Om du vill ta dig direkt till Similanöarna från Bangkok så är det billigaste alternativet att åka nattbuss och sedan taxi båt ut. Det snabbaste men dyraste sättet att ta sig dit från Bangkok är att flyga till Phuket och sedan åka motorbåt.

I Phuket så kan du påbörja din resa från Chalong och Patong. Vill du åka dit på egen hand så kan du ta bilen till Thap Lamu, Khao Lhak eller Ranong. Därifrån så går det båtar till Similanöarna.

Silimanöarna Thailand Snorkla Dyka

Verkligen värt resan

Som sagt så är det verkligen värt resan dit, framförallt om du ändå har vägarna förbi Phuket. Så missa inte chansen att se en plats du aldrig kommer att glömma på din resa!

 


Läs mer om Thailand


Har du varit där? Skriv gärna och berätta om din resa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.