Var Smart när du träffar nya Resekompisar

Nätverket Resekompisar är till för alla som vill ut och resa med någon men vars vänner inte vill till samma resmål. Hamnar man i den sitsen så behöver man bara enkelt och kostnadsfritt bli medlem i gruppen på Facebook och så kan man börja söka resekompisar på en gång.

Idén att det saknades ett bra nätverk för just det här kom till mig mitt i planeringen av en resa till Gran Canaria. Jag skapade gruppen på Facebook och sedan dess så har gruppen sakta men säkert utökats allt eftersom. Snart är vi uppe på 1000 medlemmar vilket är väldigt roligt!

Visst är det oerhört roligt med en växande grupp och så många snälla och roliga människor att prata med. Men ju mer gruppen växer desto mer krav ställs också på att saker och ting skall skötas ordentligt.

Som det ser ut idag så är det privatpersoner som tar kontakt med varandra och det har inte, såvitt jag vet, varit några problem. Jag föredrar dock att vara ute redan Innan problem uppstår så därför så tänkte jag skriva det här inlägget med förslag och riktlinjer på saker som man skall komma ihåg när man får kontakt med en ny resekompis.

Better safe than sorry!

Det finns oerhört många goda människor på jorden men tyvärr också många som inte är riktigt lika godhjärtade. Är man någorlunda klok så kan man lätt undvika att råka utför bedragare eller andra tråkigheter.

Kom ihåg att Alltid lita på magkänslan, den är din guide i livet. När du får kontakt med en ny resekompis så se till att Alltid följa varje steg här nedanför:

  1. Bli vänner på Facebook. Ser profilen konstig ut eller om det saknas informaton så kan det vara en fejkad profil.
  2. Kolla igenom bilder och genomför ett videosamtal för att se att du talar med rätt person.
  3. Prata mycket innan resans gång. Ju mer ni har kontakt desto större chans har du att lägga märke till om någonting inte stämmer.
  4. Låna/Lägg aldrig ut pengar om du inte är absolut säker på att det kommer att gå bra. Man har tyvärr få säkerhetsnät som privatperson.
  5. Följ alltid magkänslan. Känns något fel? Avbryt då! Ha inte dåligt samvete för det utan sätt din egna säkerhet först.

Det här är ett par enkla och korta steg som verkligen kan rädda dig från tråkigheter. Med det sagt så tycker jag personligen om att lita på folk men det är en balansgång!

Lycka till och njut av resandet!


Gruppen på Facebook

En kommentar

  1. Jag e kvinna som e 68 år som söker reskompis vill åka till Thailand den 22 nästa år och jag tycker om att bada sola o ute liv har hittat en resa för 30000 för en om ni är intresserade så kan ni höra av er till mig mitt telefonnummer är 0768767542

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.