Snorkla i Filippinerna – Tips från andra backpackers

Snorkla i Filippinerna

Den pulvervita sanden och de färgstarka korallerna lockar många till att snorkla i Filippinerna. Boracay är världskänd och öarna som Filippinerna består av är i allmänhet världskända för sin underbara snorkling och dykning. Det är alltså inte konstigt att turisterna flockas till Filippinerna för att få uppleva den sköna omgivningen. Dessa undervattensvärldar är något utöver det normala och de platsar gott och väl på en bucket list för naturfantaster.

Turister i Boracay

Vill man undvika turister så bör man ta sig bort från Boracay så fort som möjligt och sikta på mindre exploaterade platser att njuta på. Få inte panik när du funderar på vart du skall åka. Det är svårt att misslyckas när man bokstavligt talat simmar i lyx, vart du än åker och snorklar eller dyker så kommer det nästan garanterat att bli något som du aldrig, aldrig kommer att glömma!

Boka en natt eller två i Boracay så slipper du oroa dig för att ordna det vid ankomsten. Sen så kan du planera ut resten av rutten och åka vidare från turisterna om du så önskar.

Föreslagna platser från andra backpackers

Många platser bjuder på undervattensupplevelser utöver det vanliga men några av de främsta platserna anses vara Apo Reef, Boracah, Bohol, Cebu, Coron Bay, Donsol, Leyete, Malapasqua, Tubbatha Reefs med flera!

Värna om djur & natur

Tänk på att värna om miljön och lämna inget skräp efter dig om du vill att dessa paradis ska finnas kvar. Det är väldigt viktigt att inte skada varken djur eller miljön på något sätt. Tänk på att inte röra korallerna och att inte droppa ankar så att korallerna tar skada utav det. Det är tyvärr lätt att skada korallerna, det kan ske bara genom att man råkar röra upp sand och bottenslagg som blockerar solljuset. Så länge du bara är lugn och försiktig så ska det inte vara någon fara, säg gärna till andra undervattensutforskare som inte har lika bra koll som du själv.

Några bilder från Filippinerna

snorkla i filippinerna

snorkla i filippinerna

snorkla i filippinerna

snorkla i filippinerna

snorkla i filippinerna

snorkla i filippinerna

snorkla i Filippinerna

Har du snorklat någonstans i Filippinerna? Var, när, hur? Skriv gärna och berätta!

Av backpackers för backpackers!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.