Vietnam öppnar upp vid nyår

Omikronvarianten härjar ute i världen men det verkar högst oklart hur farlig den faktiskt är. Trots att den börjat sprida sig så fortsätter Vietnam på sin inplanerade lösning för att öppna landet igen. Det betyder att Vietnam öppnar upp vid nyår, i ett slags pilotprojekt för att återigen välkomna turister.

Covidpandemin har slagit rejält hår mot många länders ekonomi. Framförallt länder vars ekonomi till stor del förlitar sig på en flödande och stark turismnäring. Vietnam är ett av länderna som normalt sett tar emot väldigt många turister varje år.

Men så har det givetvis inte blivit under pandemin på grund av lock downs och andra åtgärder. Men nu är det på väg att ändras och man hoppas att lösningen ska bli permanent.

Den tionde december så meddelade landet följande information till alla som väntar spänt på nyheter:

The Vietnam Government decided to resume regular international passenger flights on a pilot basis from January 1, 2022, in a bid to boost Vietnam’s economic recovery.

Inledningsvis så är tanken att landet ska fokusera på att ta emot flyg från följande länder:

Beijing/Guangzhou (China), Tokyo (Japan), Seoul (the Republic of Korea), Taiwan, Bangkok (Thailand), Singapore, Vientiane (Laos), Phnom Penh (Cambodia), San Francisco/Los Angeles (the United States).

Men, man meddelar också att man kommer att respektera vaccinpass från cirka 78 stycken olika länder. Däribland Sveriges vaccinpass. För svenskar så gäller det att ha ett EU-covidpass som är giltigt. Du kan läsa mer om det kravet På Den Här Hemsidan.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Vietnam öppnar upp vid nyår – Men Visum?

Trots att Vietnam öppnar upp vid nyår så är det inte allt för lätt att boka resan dit. Detta eftersom att man måste lösa frågan om ett visum först. Det råder tyvärr en del oklarheter kring detta ännu. Jag tror att det bästa man kan göra är att kontakta ambassaden själv direkt för att få förstahandsinformation därifrån.

Reglerna ändras av och till och vissa menar på att ansökningarna för turistvisum är stängda medan andra menar att det går att lösa.

För att summera det hela så bådar det väl att landet håller på att öppna upp igen. Förhoppningsvis så kan man göra så utan att en ny våg av covid slår till. Turister kan få vänta längre innan man kan resa dit men det verkar åtminstone vara på gång.

Vi får hålla tummarna för en säker återöppning och att turister snart kan flocka till detta vackra land igen!

Tack för att du läste inlägget ”Vietnam öppnar upp vid nyår”, Läs Fler Inlägg Här!

Safe travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.