Hur Hittar Man Det Billigaste Boendet?

Beroende på hur ens budget ser ut så kan det vara värt besväret att leta som en tok efter ett billigt boende. Då kan det helt klart underlätta att veta var eller hur man ska leta. På vissa håll i världen så finner man det billigaste boendet genom appar och på andra så är det billigare att besöka boendet själv. Så hur hittar man det billigaste boendet?

Det finns gott om olika appar att leta på. Priserna kan variera från app till app och du kan läsa ett tidigare inlägg om just det genom att klicka Här. I det inlägget så jämförs Expedia, Booking, Hotels och Hostelworlds priser.

Det intressanta där var att vissa sidor kunde vara dyrare när man bara bokade en dag. Samma sida kunde samtidigt vara billigare än andra om man bokade en hel vecka. Så det är rätt så klurigt ibland!

Det är som sagt inte heller omöjligt att det är billigare att boka direkt på plats än genom någon app eller hemsida. Det kan givetvis också vara tvärtom!

En gång så stod jag i receptionen till ett vandrarhem i Thailand och lånade deras WiFi. När jag kollade upp boendet på Booking.com så var det billigare där än vad det skulle kosta att boka på plats. Detta tack vare genius-rabatter och ett kampanjerbjudande.

Sagt och gjort så bokade jag det via nätet och checkade sedan in direkt. Personalen hade ingenting emot det även om det för mig kändes lite udda.

Så beroende på hur mycket tid du orkar lägga på att jaga priser, kolla upp boendet på flera olika appar och sidor. Ett annat tips är att om du ska boka en längre tid, framförallt i Asien, så gör det på plats och förhandla ned priset.

Reser du under low season så skulle jag rekommendera att alltid besöka boendet på plats för att förhandla ned priset. Det kan du verkligen spara pengar på!

Sist men inte minst, kika in tips på boenden världen över från andra backpackers!

 

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.