Backpacking Tips: Packa lätt och köp på plats istället

När man påbörjar packningen inför sin första resa så brukar man oftast rota fram alla möjliga slags grunkor och saker som man tror sig behöva. Man inser ofta rätt så snabbt när man väl är på plats att det går att lösa på ett bättre sätt.

I stort sett allting som du kan komma att behöva under resans gång finns att köpa på plats där du är. Det gäller alltifrån myggnät till smink och bestick.

Istället för att släpa med dig en massa bagage som du sällan eller aldrig använder så packa lätt från början, det blir även billigare att flyga då. Ta en mindre väska än du först tänkt och ta bara med det nödvändigaste eller saker som du vet med dig att du kommer ha användning för.

Myggnät är en sak som många tror sig behöva när man åker till Asien men om det behövs så går det oftast att köpa på plats. Har man däremot köpt någon särskild sovsäck eller särskilda linnen så bör man ju givetvis ta med sig de på resan.

Det är väldigt vanligt att man packar färre saker och har mindre väska ju mer man reser, om man nu inte har med sig saker för att arbeta under resans gång. Man inser helt enkelt att det som behövs går att köpa och det som inte behövs är onödigt att släpa runt på i onödan.

Så ett backpacking tips är helt klart att du bör se över din packning. Ett vanligt tips är att man ska packa det man tror man behöver sen packa ta bort hälften av sakerna och sen möjligtvis göra om processen en gång till. Det kan verka tokigt i början men som sagt, det mesta går att köpa på plats.

Det blir inte bara lättare att hitta när du letar igenom väskan utan det blir också betydligt lättare att ta med sig väskan när den inte väger mer än nödvändigt. En promenad i stekande sol i en timme blir lite skönare utan en väska som tippar dig baklänges.

Så packa lätt och köp på plats istället, det löser sig alltid!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.