Den eviga frågan: Behöver jag en utresebiljett från Thailand?

En av frågorna som ställs oftast är den om utresebiljett från Thailand. Hur fungerar det egentligen? Behöver man verkligen ha en utresebiljett bokad för att ens få komma in i landet? Vad kan hända om man inte har det och var kan man boka en billig utresebiljett?

Kort och gott så är svaret på frågan Ja det bör du ha för att vara helt säker på att få stiga ombord på planet och för att komma in i landet vid ankomst.

Du Kan alltså behöva visa upp en utresebiljett men det är absolut inte ens säkert att du ens kommer att bli tillfrågad. Oftast så är det flygbolagen som efterfrågar en utresebiljett redan innan du ska åka från Sverige.

Flygbolaget säkerställer att du har det för att om det är så att du blir nekad inträde i landet så måste flygbolaget flyga hem dig igen.

Du kan alltså nekas att gå ombord på planet som du har bokat och betalt för om du inte kan visa upp en utresebiljett. Oftast så får man lösa det på plats vilket kan bli dyrt.

Det är väldigt vanligt att när den här frågan ställs så skriver en massa personer att ”Nej det behövs inte för jag behövde ingen”. Det är bland det dummaste man kan skriva till någon eftersom att man inte har en aning om det kommer att behövas eller inte för den personen.

Vill du vara helt säker på att få stiga ombord på planet och på att få komma in i landet så se till att ha en utresebiljett ordnad och klar innan du åker.

Jag har träffat resenärer som nekats ombordstigning på planet till Thailand och även resenärer som hade problem vid immigration på grund av avsaknad utresebiljett.

Mitt tips är att boka någon billig biljett, antingen flyg, tåg eller buss, till ett närliggande land som du kan visa upp vid inresa. Som exempel så bokade jag en flygbiljett till Vietnam från Bangkok för runt hundralappen bara för att ha någonting att visa upp.

Så vill du vara på den säkra sidan: Boka/Köp någon slags biljett som du kan visa upp. Om någon försöker övertala dig att det inte behövs så lyssna inte på den personen.

Bara för att det kan gå bra utan så behöver det inte alltid vara så. Du väljer själv men jag föredrar att köra på taktiken better safe than sorry!

Utresebiljetten KAN behövas, men det är inte säkert att den kommer att behövas. Men om den behövs så kommer du att vara väldigt, väldigt glad att du har en att visa upp.

Läs mer om Thailand eller om hur man kan fejka en utresebiljett.

Den eviga frågan: Behöver jag en utresebiljett från Thailand?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.