5 Populära destinationer för backpacking

Alla föredrar vi olika saker och olika platser. Med det sagt så finns det ändå destinationer för backpacking som lockar väldigt många olika personer. Idet här inlägget listas 5 populära destinationer för backpacking.

Oftast så vet man ungefär vad man vill uppleva och var men ibland så är det lite svårare att komma på var man vill åka näst. Då är det aldrig fel med tips från andra som också älskar att resa. Just därför så listas här 5 populära destinationer för backpacking så att du kanske kan få upp ögonen för en ny plats att uppleva.

Vietnam

Vietnam lockar många resenärer framförallt nu när den Thailändska valutan är så pass stark. Landet har en väldigt intressant kultur och historia som du kan uppleva i lyx eller i traditionella byar. Det är också billigt att resa runt och leva i Vietnam vilket aldrig skadar när man backpackar.

God mat, trevliga lokalbefolkning, underbar natur och låga kostnader gör Vietnam till en riktig hit för den som ska ut och upptäcka Sydostasien.

5 Populära destinationer för backpacking spacer

Australien

Det är vanligt att man som svensk backpacker åker down under på sin första resa. Australien är ett väldigt lätt land att börja resa runt i på egen hand. Detta tack vare att man pratar engelska där. Tyvärr så är det inte så billigt att resa runt i Oz men åker man iväg på ett Working and Travel Visa så kan man ju passa på att jobba när man väl är där.

Naturen och surfing är det som lockar mest med Australien, oändliga stränder och en massa spännande och exotiska djur brukar resultera i en resa som man aldrig lär glömma.

Indonesien

När många hör Indonesien så går tankarna direkt till Bali, yoga, meditation, god och nyttig mat, surfing och underbar natur. Inte undra på att så många backpackers väljer att åka till Indonesien för att slippa undan vintermånaderna.

Det är inte heller särskilt dyrt att resa runt och uppleva landet. Vilket gör det till en av flera populära destinationer för backpacking. Indonesien bjuder på en del intressanta kulturkrockar så det gäller att ha koll på traditioner och lokala seder.

Centraleuropa

Backpacka i Europa? Ja varför inte?! Tack vare tågförbindelser så kan man resa runt relativt billigt och smidigt även i Europa. Här finns oerhört mycket att se och uppleva plus att väldigt mycket historia och kultur att lära sig om. Använder man sidor som Couchsurfing eller AirBnb så kan man resa och bo hyfsat billigt även inom Europa.

Gå på technoklubb i Berlin, fika vid Eiffeltornet, se platserna i Kroatien där man spelade in Game of Thrones och mycket, mycket mer!

5 Populära destinationer för backpacking spacer

USA

Sist men verkligen inte minst på listan är USA. Åk kors och tvärs över landet längs den legendariska vägen Route 66 eller fokusera på att se och uppleva kända platser som Grand Canyon. USA har det mesta att erbjuda men priserna kan ibland avskräcka backpackers.

Med det sagt så är det ett riktigt fint land att resa i om man har budgeten till det och man kommer alltid hem med minnen för livet.


Tack för att du läste ”5 Populära destinationer för backpacking”! Har du en plats du vill tipsa om?
Kommentera och berätta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.