Fortsatt visumfritt för svenskar i Vietnam

Vietnams regering har i dagarna meddelat att man förlänger perioden med visumfri vistelse för vissa nationaliteter. Det är åtta länder som berörs av förläningen som gäller ända till slutet av år 2022.

Ändringen som trädde i kraft 2015 och alltså tillåter besökare från Norge, Sverige, Finland, Ryssland, Japan, Sydkorea, Danmark och Vitryssland att resa in i landet i max 15 dagar utan visum skulle ha gått ut i slutet av året.

Som tur är så har alltså Vietnam National Administration of Tourism valt att förlänga den möjligheten. Förlängningen varar ända till 13 december år 2022.

Med andra ord en väldigt glädjande nyhet för alla svenskar som vill besöka landet. Anledningen till att man förlänger avtalet är för att öka på turismen och sannolikt även för att besökare från dessa länder i snitt spenderar mer per person i landet än andra nationaliteter.

Så om du ska besöka Vietnam innan 13 december 2022 och planerar att stanna där i max 15 dagar så behöver du inte ordna ett visum, du måste dock fortfarande ha en utresebiljett att visa upp som bevis på att du planerar att lämna landet.

spacer svenskabackpackers backpacka svenska backpackers resa resor sverige resenärer

Visumfria avtal

Samtidigt som beslutet har hyllats så har det även från flera håll påtalats att 15 dagar är för kort tid. Vietnam har fått rekommendationer om att förlänga tiden till 30 dagar men det återstår att se om det blir av.

Vietnam är inte det enda landet att erbjuda turister visumfria vistelser. Totalt så är det 24 länders invånare som kan besöka Vietnam utan visum.

Det går att jämföra med Indonesiens 169, Singapores 158, Malaysias 155 och Thailands 61 stycken visumfria samarbeten med olika länder.

En härlig julklapp från Vietnams turistorganisation till invånarna ifrån dessa åtta länder. Tack Vietnam och god jul!

Ska du passa på att besöka landet? Kommentera gärna och berätta!

Söker du tips om bra boenden från andra backpackers inför vistelsen? Kika in här: Tips om Boenden.

Läs Mer:

Safe Travels!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.