Reseförsäkring för backpackers World Nomads VS Europeiska ERV

En vanlig reseförsäkring för backpackers är Europeiska ERV som har skräddarsydda försäkringar för just backpackers. Man ska dock inte hoppa på första bästa utan det lönar sig ofta att jämföra, World Nomads har till exempel ibland billigare lösningar även för backpackers än vad ERV har.

I det här inlägget så kommer jag att jämföra exakt samma resa till Thailand i tre månader via Europeiska ERV och World Nomads för att se vilken som täcker mest och till vilket pris.

Jag har valt en resa som börjar 1 januari 2019 och som slutar 31:a mars 2019, ålder på personen som söker sätts till 28 år. Jag har valt att personen inte har någon hemförsäkring som gäller i början av resan.

Priset för en backpacker-försäkring från Europeiska ERV hamnar på 1310 kr och hos World Nomads så blir priset för deras standardpaket 291 EURO vilket motsvarar cirka 3000 kr.

Det kan verka som en enorm skillnad i pris, vilket det ju i.o.f.s. är men det gäller också att titta på vad som ingår och på vad som inte igår. Om du till exempel reser med en hel del dyra prylar så är World Nomads bättre och är även det vid skador genom t.ex extremsport då deras försäkring täcker mer än vad World Nomads gör.

Om du har med dig dyra prylar eller ska utföra extremsporter så tror jag att World Nomads är bättre men det gäller att du på egen hand kollar igenom bägges täckningsområden. Att välja rätt försäkring kan bli oerhört viktigt utifall att olyckan skulle vara framme.

Läs noga kring vad som ingår och välj inte bara efter plånboken för man vet aldrig vad som händer. Förhoppningsvis så slipper du ju helt och hållet att ens använda försäkringen!

Länk till Europeiska ERV´s skräddarsydda försäkring för backpackers

Genom verktyget här nedanför kan du enkelt och snabbt få ett prisförslag från World Nomads:


2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.